Насловна Политика ДСС: Вучић да смени министарску Михајловић

ДСС: Вучић да смени министарску Михајловић

0
ПОДИЈЕЛИ

Министарка Зорана Михајловић је оснажила оправдане сумње да је незаконито решење свог Министарства, којим се приватној фирми утврђује право власништва на преко 2.200 хектара најатрактивнијег златиборског земљишта без икакве накнаде, потписала свесно, а не  непажњом и да је непосредни учесник у покушају пљачке државне имовине, наводи се у саопштењу ДСС-а.

dss

Они су казали, уместо  да се поништи решење, којим се држава, по оцени општине Чајетина, штети за око 4 милијарде евра, Михајловић наложила да се изврши службени надзор над радом Службе за катастар непокретности општине, која је утврдила да земљиште припада држави Србији.

„Доношење решења Министарства само неколико дана пре ступања на снагу Закона о конверзији и у време када Републички јавни тужилац који је оценио да се ради о државном земљишту прелази на нову дужност, одбијање министарке Михајловић да и после избијања афере искористи своја овлашћења и поништи спорно решење и њено упућивање општине Чајетина да се обрати Управном и Уставном суду јасно указују на могућност да је „Златиборска афера“ пример високе корупције„, наводе из ДСС-а.

Зато Демократска странка Србије позива председника Владе Александра Вучића да смени министарку Зорану Михајловић, а министра унутрашњих послова и Републичког јавног тужиоца да предузму мере из својих надлежности на расветљавању ове афере.

Њихово ћутање и неактивност били би доказ да су се ставили у заштиту њених учесника без утврђивања чињеница које би оповргле оправдане тврдње да се ради о највећој пљачки у новијој српској историји„, закључили су из ДСС-а.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here