Насловна Друштво ДСС: Влада нанела штету од 60 милиона евра грађанима Србије

ДСС: Влада нанела штету од 60 милиона евра грађанима Србије

1
ПОДИЈЕЛИ

Влада наставља  да се задужује у доларима упркос штети коју Србија због тога трпи, оцењују у Демократској странци Србије (ДСС) додајући да кредити Уједињених Арапских Емирата у доларима, „бомбастично најављени као кредити по стопама ,,најнижим у историји‘‘ већ јако скупо коштају грађане Србије, а сва је прилика да ће коштати још више“.

„Кредити повучени из УАЕ у доларима користе се, како је министар финансија рекао, за враћање скупих зајмова и покриће буџетског дефицита. С обзиром да је највећи део дуга Србије у еврима и динарима, а да се буџетски дефицит покрива у динарима, то подразумева да Влада врши конверзију доларских позајмица из УАЕ у ове две валуте, евре и динаре“, истичу у ДСС-а напомињући да позајмица од милијарду долара, ратификована у Народној скупштини пре само месец дана, вредела је по тадашњем курсу 900 милиона евра.

„Већ данас је то 960 милиона евра, колико држава мора да обезбеди за враћање главнице ове доларске позајмице.
Дакле, за само месец дана држава је на губитку 60 милиона евра, што је последица неодговорне политике Владе која свесно игнорише дуготрајан тренд слабљења евра у односу на долар: док је у мају 2014. вредео је 1,39 долара, а данас је то 0, 957 долара. Сва штета настала вођењем овакве неодговорне политике Владе, наравно, пада на терет грађана Србије“, закључује се у саопштењу.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here