Насловна Политика ДСС: Срби и Србија не смеју заборавити ни жртве ни злочинце

ДСС: Срби и Србија не смеју заборавити ни жртве ни злочинце

1
ПОДИЈЕЛИ

Пре двадесет две године у страшном злочину војне снаге Републике Хрватске и НАТО пакта починиле су највеће етничко чишћење у Европи после Другог светског рата, саопштили су данас из Демократске странке Србије, нагласивши да Срби не смију заборавити српске жртве али ни оне који су злочине починили.

„Увод у злочин је, неколико дана раније, на Брионима, учинио Фрањо Туђман, рекавши да у војној операцији, уз наклоност САД, Срби у Хрватској морају да нестану. Преко 250.000 Срба је протерано, преко 2300 људи убијено, преко 73% кућа је уништено. Збрисан је један народ, уништени су његови трагови, срављена су са земљом сведочанства, попут оних у Глини и Јасеновцу, о геноциду који су Срби у Хрватској, преживели у деценијама пре,“ нагласили су из ДСС-а и додали:

„Демократска странка Србије поставља питање председнику Србије Александру Вучићу и председници Владе Ане Брнабић да ли су у преговорима са Европском унијом и у односима са САД покренули питања проблема српског народа из Хрватске и улоге које су САД имале у Олуји? Да ли су икада затражили гаранције за имовинска и људска права преживелих Срба у Хрватској, за престанак стварања атмосфере у којој се Срби католиче, у којој се ћириличне табле скидају, а у православне цркве проваљује?

Срби и Србија не смеју заборавити српске жртве, нити оне који су злочин починили, не заборављајући да се увек и на сваком месту мора стати иза сваког захтева сваког Србина у Хрватској. Сваког потомтка убијаног, сатртог, а ипак преживелог народа.“

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Zanimljivo je da svi ponavljaju „mantru“ o 250.000 Srba protjeranih (uz par hiljada ubijenih) iz Krajine (Istočna Slavonija, Baranja, Zapadni Srem, Zapadna Slavonija, Banija, Kordun, Lika, Sjeverna Dalmacija), ali niko ne spominje onih još toliko Srba koji su protjerani (uz takođe par hiljada ubijenih) iz velikih gradova koji su čitavo vrijeme rata bili pod hrvatskom kontrolom (Zagreb, Varaždin, Bjelovar, Sisak, Podravska Slatina, Daruvar, Pakrac, Slavonski Brod, Vinkovci, Osijek, Karlovac, Gospić, Pula, Rijeka, Zadar, Šibenik, Split, Dubrovnik), čime se dolazi do pola miliona, moguće i više protjeranih!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here