Насловна Политика ДСС: Позивамо председника Републикe и председника Владе да ускладе ставове

ДСС: Позивамо председника Републикe и председника Владе да ускладе ставове

1
ПОДИЈЕЛИ

Председник Владе Србије Александар Вучић изјављује да је спреман да оде на дан обележавања двадесетогодишњице злочина у Сребреници 11. јула, док председник Србије Томислав Николић објављује да не иде, односно евентуални одлазак условљава поклоњењем Бакира Изетбеговића српским жртвама  у Братунцу, Кравицама и другим местима, саопштили су из Демократске странке Србије.

dss

Демократска странка Србије их позива да усагласе ставове и позива оредседника Владе да не понижава српски народ безусловним одласком у Сребреницу.

„Неодлазак у Сребреницу српских званичника не би била конфронтација ни са бошњачким народом, ни са суседном БиХ, већ јасан знак противљења Србије неједнаком третману жртава и злочинаца и прекрајању историје. Ако политика која се залаже да се сви злочини казне и свим жртвама искаже једнак пијетет проузрокује незадовољтво Вашингтона, Берлина или Сарајева, онда је то цена која треба да се плати да би се остало на страни права, правде, морала и заштите интереса и достојанства Србије“, наглашава се у саопштењу.

Из ДСС одају даа могу да буду питане, све невине жртве, било које националности и вероисповести, рекле би исто: пустите нас да почивамо у миру, нас ваши геостратешки интереси и личне политичке амбиције не занимају и осудите све оне који су нас, невине, погубили и све оне који су злочине над нама проузроковали.

„Политизација и злоупотреба сребреничких жртава и прећуткивање злочина у Братунцу и Скеланима који су им претходили једнако су неморални“, закључује се у саопштењу.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here