Насловна Политика ДСС: Отпуштање у јавном сектору по налогу ММФ

ДСС: Отпуштање у јавном сектору по налогу ММФ

0
ПОДИЈЕЛИ

Демократска странка Србије саопштила је данас да најављени закон о начину смањења броја запослених није добар јер се доноси „без икакве претходне анализе да ли у систему постоји вишак радника“.

dss

Како се наводи у саопштењу те странке посебно је спорно то што ће у пракси партијска припадност бити „једини критеријум за одређивање ко је вишак“.

„Влада Србије је Предлогом Закона о начину одређивања максималног броја запослених у јавном сектору још једном испољила некомпетентност, неспособност и потпуну потчињеност Међународном монетарном фонду“, истакла је ДСС.

Да ради „искључиво по налогу ММФ-а“, додала је та странка, Влада је признала у прилогу Предлогу закона достављеног Скупштини.

„У том документу, постављајући себи питање ‘зашто је доношење Закона најбољи начин за решавање проблема?’, Влада је дала трагикомичан одговор – ‘Неопходно је доношење овог закона због потписаног аранжмана са ММФ-ом који предвиђа смањење броја запослених за по пет одсто годишње у наредном трогодишњем периоду“, истакао је ДСС.

Та странка је подвукла да грађанима Србије нису потребни такви „накарадни“ закони.

„Потребно им је да се освесте, да схвате да су преварени и да ‘по хитном поступку’ демонстрирају неповерење актуелној власти“, поручила је ДСС.

 

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here