Насловна Политика ДСС: Окупљање у суботу пред Скупштином

ДСС: Окупљање у суботу пред Скупштином

0
ПОДИЈЕЛИ

На данашњој конференцији за медије Демократске странке Србије у Нишу на тему Сребреничке резолуције и уклањања споменика погинулим припадницима жандармерије у Бујановцу, говорио је потпредседник странке Милан Лапчевић.

dss

Данас ће се у Савету безбедности расправљати о предлогу Резолуције о Сребреници коју је поднела Велика Британија а у којој се злочин у Сребреници карактерише као геноцид и ставља етикета одговорности на Србију и читав српски народ. Последице евентуалног усвајања овакве резолуције ће бити катастрофалне по Србију и Српски народ и сносиће их будуће генерације. ДСС сматра да власт у Србији а нарочито Влада републике Србије није довољно урадила да се спречи доношење или да се измени текст резолуције. Уместо да се активно бори за заштиту Србије и националних интереса премијер сваког дана даје маркетиншке изјаве искључиво зарад очувања сопственог рејтинга и оправдавања својих лоших потеза„, поручио је Лапчевић.

Поводом могућег изгласавања резолуције Председник Владе Србије Александар Вучић је рекао да „ако резолуција буде усвојена а Русија не стави вето, значиће да Србија у тешким тренуцима може да се ослони само на саму себе„, на тај начин индиректно оптужујући и пребацујући кривицу на Русију.

Демократска странка Србије тим поводом поставља 6 питања премијеру:

„Г. Председниче Владе, ко седи у Влади Србије, ко су Ваши и саветници Владе? Да ли су то Гузенбауер, Строс Кан, Фратини, осведочени пријатељи из „пријатељских земаља ЕУ, као и највећи србомрзац и заговарач бомбардовања Србије, Енглез Тони Блер или су то неки Руси? Да ли је Влада Србије тражила од Русије да стави вето или није и ако није зашто није? Шта је конкретно Влада Србије урадила на спречавању доношења Резолуције или на њеној измени? Да ли су у тој дипломатској активности учествовали Ваши пријатељи из ЕУ и саветници Владе Србије, које ми плаћамо и какав је ефекат те помоћи, нарочито Тонија Блера? Ко је и зашто наредио да се уклони споменик 20-орици припадника жандармерије у селу Лучани код Бујановца, који су погинули у борби са терористима ОВК бранећи своју државу иако сте лично Ви изјавили 16.01.2013.год. да споменик неће бити уклоњен и какву поруку сте тиме послали припадницима жандармерије, војске и свима који даноноћно бране своју земљу? Да ли сте тако свесно изједначили терористе који су убијали жандарме и полицајце и оне који бране своју земљу? Да ли је и ако није зашто није уклоњена спомен плоча озлоглашеном фашисти и злочинцу Аћиф Ефендији у Новом Пазару иако је надлежно министарство још августа 2012.год. наложило да се табла уклони? Шта ће Влада Републике Србије учинити поводом изгласавања Одлуке о осуди геноцида у Сребреници у Скупштини града Новог Пазара у којој су учествовали и одборници странке Расима Љајића, потпредседника Владе РС?„.

ДСС најоштрије осуђује уклањање споменика убијеним припадницима жандармерије и полиције и сматра да је порука којом се у исту раван стављају браниоци земље и терористи поражавајућа и понижавајућа.

„Обзиром да су Срби и српски народ данас потпуно незаштићени, да се муслиманске жртве глорификују а српске нико и не спомиње и да злочини над Србима остају некажњени, Демократска странка Србије ће заједно са Покретом Двери и Патриотским блоком позвати грађане Србије да се у суботу окупе испред Народне скупштине да би одали почаст Србима побијеним у Братунцу, Кравицама и широм БиХ а који су претходили злочину у Сребреници и уједно осудили све злочине почињене у ратовима на територији бивше Југославије без обзира над киме су почињени, сматрајући да су све невине жртве једнаке и да их не треба делити по вери и националној припадности„, закључује ДСС у свом саопштењу.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here