Насловна Политика ДСС неће на протест Двери

ДСС неће на протест Двери

0
ПОДИЈЕЛИ

Унутар опозиционог „патриотског блока“ појављују се прве озбиљније пукотине: руководство ДСС и представници интелектуалаца у „националном савезу“ не планирају да учествују на протесту против власти који је за 21. март заказао покрет Двери испред Владе Србије.

pol-dveri

Санда Рашковић Ивић, предсједник ДСС, каже за „Новости“ да се руководство Двери није са њима консултовало о организацији протеста:

„Нећемо учествовати у тим демонстрацијама. Нисмо имали заједничку анализу да ли да то организујемо иако имамо тим за координацију. Али, ово не значи да постоје пукотине у „патриотском блоку“. Имаћемо са Дверима митинг у Косовској Митровици и заједничко обраћање против продаје „Телекома“. Ђорђе Вукадиновић, један из групе интелектуалаца који је приступио „патриотском блоку“ каже за „Новости“ да не зна да ли је ријеч о „првој пукотини“ или је чак и нешто више од тога:

„Свакако је ово прилично лош сигнал дијелу бирачког тијела које се било обрадовало због заједничког наступа ових странака. Право питање је зашто су Двери прво заказале протест па тек онда позивају партнере из ДСС и све остале да им се придруже. То делује неискрено.“

Бошко Обрадовић, члан старјешинства Двери, тврди да су они обавијестили ДСС и неколико водећих српских интелектуалаца о својој идеји, прије него што су изашли у јавност:

„Затражили смо њихову подршку и укључење. Ових дана очекујемо додатне састанке на којима ћемо све прецизирати. Сматрамо да више нема времена за чекање и зато покрећемо протесте против Вучићеве власти.“

Сукоб око СРС

И однос према радикалима, могао би да буде тачка сукоба између ДСС и Двери. Док је Рашковић Ивић у некој врсти јавног „рата“ са Шешељом, руководство Двери са њим одржава контакте.

„Позив за учешће на протесту је упућен и СРС и др Војиславу Шешељу. Покрет Двери ће подржати друге протесте које буду организовали ДСС и СРС“ рекао је Обрадовић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here