Насловна Политика ДСС: Не постоје писане нити усмене гаранције НАТО на Космету (ВИДЕО)

ДСС: Не постоје писане нити усмене гаранције НАТО на Космету (ВИДЕО)

2
ПОДИЈЕЛИ

Спроведена акција РОСУ и званична саопштења КФОР-а и НАТО јасно говоре да не постоји било какав споразум којом се ограничава деловање косовских безбедносних снага на северу КиМ. Још једном је потврђена трагична чињеница да грађани Србије од представника међународне заједнице и приштинских власти сазнају истину о томе шта је у Бриселу договорено о судбини државе и Срба на Косову и Метохији, саопштено је данас из Демократске странке Србије.

„Неистина о постојању писаних гаранција да специјалне јединице РОСУ не могу да приступе северу Косова и Метохије први пут је изнета 12. маја 2013. године, одмах по потписивању Бриселског споразума којим је прихвађено да се јединице МУП-а Србије распусте, а њени припадници интегришу у Косовску полицију. На састанку са одборницима српских општина са севера КиМ у Лепосавићу и интервјуу медијима Вучић тада је рекао: ‘Имамо писане гаранције НАТО да неће бити присуства косовских безбедносних снага на северу’.*

*(изјава Вучића о наводним писаним гаранцијама НАТО-а од 3.57 до 4.13)

Ово је поновио и када је под претњом снага РОСУ прекинут пут ‘специјалног’ воза за Косовску Митровицу. Тек после званичног демантија КФОР-а и НАТО потврдио је да писани споразум и гаранције не постоје, помињући усмени договор,“ нагласили су из ДСС-а и напоменули:

„Посебно забрињава тврдња председника Владе да су многи усмени споразуми постигнути у Бриселу, јер њоме отвара озбиљно питање о каквим се то тајним усменим споразумима ради, шта је њихова садржина, на основу којих уставних и законских овлашћења се склапају и наравно, о одговорности оних који у томе учествују.“

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Vi stvarno nemate obraza. Zar niste vi potpisli saglasnost da se nadležnost iz UN prebaci u Brisel i EU. Zar niste vi čim ste došli na vlast posle 5. Oktobra tržili od Putina da ruske trupe napuste Kosovo. Ima nas koji malo duže pamtimo gospodo.Bar se izvinit narodu za greške pa nastavite dalje, u najmanju ruku bilo bi moralno.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here