Насловна Политика ДСС: Исхитрено и непримерено постављање мандатара према кризи у ЕУ

ДСС: Исхитрено и непримерено постављање мандатара према кризи у ЕУ

0
ПОДИЈЕЛИ

Демократска странка Србије је шокирана неодговорним постављањем мандатара Вучића према питању позиције Србије у односу на евроинтеграције у политичким околностима измењеним изласком Велике Британије из Европске уније, саопштено је данас из ДСС-а. Његову изјаву само пар сати након „Брегзита“  да референдум не долази у обзир као и да „влада зна шта је добро за грађане“ назвали су исхитреном, неодговорном и непримјереном. Они су истакли да мандатар на узнемирујући начин указује да Србија клизи странпутицом уништења демократског поретка.

Остатак саопштења ДСС-а преносимо у цјелости:

Потпуна је бесмислица само неколико сати после објављивања резултата референдума у Великој Британији изрећи став да „влада најбоље зна шта је добро за грађане“ и да „референдум не долази у обзир“. Управо је референдум у Британији доказао да народ, а не влада, зна шта је за њега добро и да избори ни на који начин не могу да замене изјашњавање грађана о изузетно важном појединачном питању.

Бежање мандатара од потребе да се о односу Србије и ЕУ отвори демократска јавна расправа и да одлука донесе изјашњавањем свих грађана на референдуму, а не вољом једног човека, указује на потпуно одсуство свести о значају демократског изјашњавања грађана.

Демократску странку Србије посебно забрињава непримерено понашање мандатара, испољено и на данашњој конференцији за новинаре, које озбиљно доводи у питање његову способност вођења државе, без обзира на изборне резултате.

Квалификацијама упућеним неистомишљеницима повишеним тоном мржње, да су „кретени“, „лудаци“, „фанатици“, „идиоти“, „ови што праве хаос“… мандатар на узнемирујући начин указује да Србија клизи странпутицом уништења демократског поретка.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here