Насловна Политика ДСС: Хапшење генерала Ђукића наставак хрватског лова на српске главе

ДСС: Хапшење генерала Ђукића наставак хрватског лова на српске главе

0
ПОДИЈЕЛИ

Хапшење генерала Борислава Ђукића по потерници Хрватске, показатељ је да се политика добросуседских односа Владе Србије и „пружање руке помирења“ у региону схвата као признање да су Срби кривци за рат и да су против Срба оправдана сва политичка и правна средства, поручили су из ДСС-а.

dss

 

„Генерал Ђукић ухапшен је у Црној Гори, иако та  држава никад по потерницима Републике Србије није ухапсила Насера Кељмендија, Хашима Тачија и Рамуша Харадаинаја. Политика истинског помирења не може се градити пре него што престане сатанизација српског народа, а дешавања око резолуције о Сребреници, испоручивање капетана Драгана Хрватској, хрватска прослава „Олује“, стална хапшења Срба уз пуштање осведочених српских крвника показују да је политика сталних уступака Владе доживела крах„, наводи се у саопштењу ДСС-а.

Демократска странка Србије захтева од Владе Србије да затражи да се генералу Ђукићу, уколико је починио неко кривично дело, суди у Србији, јер у Хрватској не постоје ни елементарни предуслови за фер и правично суђење.

„Судски поступци у Хрватској показали су да немају за циљ утврђивање истине, већ да им је циљ фалсиковање историје и оправдавање етничког чишћења спроведеног над Србима. Од Владе Србије захтевамо да упозори своје пријатеље у региону, међу којима је и Хрватска, да под хитно престане са ловом на српске главе, јер таква политика не само да није у духу добросудских односа, већ је дубоко непријатељска„, закључили су они.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here