Насловна Политика ДСС и Двери: Влада Србије би требало да реагује на пријетње хрватске...

ДСС и Двери: Влада Србије би требало да реагује на пријетње хрватске предсједнице

0
ПОДИЈЕЛИ

Демократска странка Србије и Покрет Двери затражили су данас од Владе Србије да реагује на, како наводе у саопштењу, пријетње које је Србији изрекла нова предсједница Хрватске Колинда Грабар Китаровић одмах по изборној побједи.

Kolinda-Grabar-Kitarović

„Ово се посебно односи на неодговарајуће реаговање Владе Србије на скандалозну провокацију, а сигурно не лапсус нове предсjеднице Хрватске која је АП Војводини додијелила статус државе“, закључено је на састанку представника Демократске странке Србије, Покрета Двери и групе патриотских интелектуалаца.

У саопштењу се додаје да је недопустива незаинтересованост власти Србије, као матичне државе свих Срба, за положај српског народа у бившим југословенским републикама.

„Замислите како би у Загребу било дочекано када би неко са највишег државног нивоа у Београду рекао да ће све учинити на заштити права српског народа у околним државама Славонији, Далмацији, Републици Српској Крајини и Хрватској?“, наводе те странке.

Новоизабрана предсједница Хрватске Колинда Грабар Китаровић изјавила је у побједничком говору 11. јануара да ће се борити за права мањина у Хрватској али да ће тражити исто и за Хрвате у Србији, Војводини и другим сусједним земљама.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here