Насловна Политика ДСЈ: Поднета кривична пријава против Асановића и Лаушевића

ДСЈ: Поднета кривична пријава против Асановића и Лаушевића

0
ПОДИЈЕЛИ

Демократска странка јединства је ове недјеље је поднијела кривичну пријаву против бишег нелегитимног предсјеника др Радована Асановића и некадашњег потпредсједника ове странке Миљана Лаушевића због бројних злоупотреба положаја, фалсификовања документације, неовлашћене употребе печата и бескурпулозне финансијске злоупотребе страначког новца. asanovic juskovic

Подсјећања ради, одлуком Министарства унутрашњих послова, поништено је рјешење о „предсједниковању“ др Радована Асановића, а верификована одлука Скупштине ДСЈ да мр Небојша Јушковић, један од најближих сарадника др Зорана Жижића , буде именован за новог предсједника Странке. Ова одлука је умногоме олакшала посао да се уђе у траг незаконитостима у вођењу странке двојца Асановић – Лаушевић.

Из ДСЈ су саопштили да је др Радован Асановић уплатио сопственој супрузи 13 100 евра. У злоупотреби страначког новца учествовао је и Миљан Лаушевић. 

Тако, поред до сада откривених малверзација, увидом у банчине изводе, несумњиво је утвдрђено да је до скора самоизабрани предсједник др Радован Асановић за непуну годину „за рад у припреми изборне кампање“ уплатио сопственој супрузи 13.100 еура. Овоме треба придодати силни новац који је овај „хуманиста“ приграбио кроз фиктивне рачуне за пословни простор, гориво и разне активности, о чему постоји детаљна документација.

Ни Миљан Лаушевић није, изгледа, хтио да буде гори од свог шефа. Својој кћерки је у два наврата иплатио по 400 еура за школу плеса, а сестриће је такође награђивао пристојним свотама за „рад у изборној кампањи“. Али, то није све. Мјесечно је са страначког рачуна подизао између хиљаду и хиљаду и по еура и кешом задовољавао све потребе осим страначких, о чему сликовито свједочи стање на терену.

Међутим, на мети ових дрских манипулатора није се нашао само новац. Они, очигледно, нису били гадљиви ни на канцеларијски намјештај. Након уласка у страначке просторије, овлашћена комисија ДСЈ је утврдила да у њима нема ничега, чак ни истакнутог знака ДСЈ. Из њих су испарили (ако су икада и унешени) компјутер, штампач, столови, столице, све уредно заведено као основна средства Странке. Према уговору са власником простора, ове празне канцеларије су Странку коштале 1130 еура мјесечно. Кирија је испалћивана у кешу, а признанице за тај трошак странке никада нису ни даване, што наводи на индицију да је уговор о закупу фиктиван, а да је већи дио новца двојац стављао у сопствени џеп.

Како се присвајање државног новца гони по службеној дужности, увјерени смо да ће државни тужилац имати лак и једноставан посао, јер су докази за ове бесрамне радње очигледни, недвосмислени и свакоме доступни. Вјерујемо да ће суд на основу ових доказа у кратком поступку донијети праведну пресуду онима који су завукли руку у џеп већ осиромашених грађана, не водећи рачуна о моралу и угледу странке којој су припадали.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here