Насловна Политика Државни секретар Србије поднио оставку

Државни секретар Србије поднио оставку

0
ПОДИЈЕЛИ

Државни секретар у Министарству за рад Србије Александар Јаблановић поднио је оставку због злоупотребе службеног аутомобила.

Јаблановић је навео да зарад своје части и части својих сарадника на себе прихвата пуну одговорност зато што је дозволио да се тога дана у службеном возилу превезу његов брат са супругом, али да “никако не прихвата лажне оптужбе” да је у службеном возилу начињено кривични дјело и продавана дрога.

“Мој министар Александар Вулин и наш тим водили су и водиће Министарство за рад боље него ико прије њих. Јао као дио тог тима не желим ниједног тренутка да будем терет, макар и оптужбе које су изнијете на мој рачун биле и лажне, а на суду ћу доказати да то и јесу”, навео је Јабланић.

Он је истакао да је “као мали дио Владе Србије сам дао свој труд да његова земља и систем буду бољи и праведнији” и да ће то радити и убудуће.

“Посљедњи напади без доказа какви су својствени појединим дневним новинама у Србији прешли су границу укуса и реалности и прешли у свијет маште и фикције. У том свијету све што је од стране Владе Србије позитивно и добро урадјено представљено је као лоше и криминално”, оцијенио је Јаблановић.

Марку Јаблановићу, брату државног секретара у Министарству за рад и запошљавање Србије Александра Јаблановића, одређен је притвор до 30 дана због сумње да је са још три особе учествовао у производњи и растурању 2,8 килограма марихуане, пренијели су медији.

Министар за рад Александар Вулин изјавио је да је прихватио оставку Јаблановића због злоупотребе службеног аутомобила и додао да у том министарству нема заштићених.

“Касно синоћ добио сам извјештај наше комисије која је спроводила истрагу по питању да ли је било злоупотребе службеног аутомобила Министарства рада, а гдје је констатовано да је возило било стављено на располагање лицима која нису имала права да га користе”, рекао је Вулин Тањугу након обиласка Геронтолошког центра у Младеновцу.

Он је казао да је констатовано да је то урађено мимо одговарајућег правилника који регулише употребу службених возила.

Он је навео да Јаблановић нема баш никакве везе са дјелима свога брата, али да ће о тим дјелима своје мишљење и коначну ријеч дати Тужилаштво и суд, а не медији.

“Јаблановић је допустио себи да погријеши и да службено возило стави на располагање некоме ко на то нема права”, рекао је Вулин.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here