Насловна Политика Државна дума: Картерова изјава хистерична и непрофесионална

Државна дума: Картерова изјава хистерична и непрофесионална

0
ПОДИЈЕЛИ

Заменик председника Државне думе Русије Ирина Јарова оценила је изјаву директора Пентагона Ештона Картера о наводном непостојећем доприносу Русије у борби против ДАЕШ-а као „хистеричан“ и непрофесионалан.

У недељу је Картер изјавио да је допринос Русије америчкој борби против ДАЕШ-а био једнак „нули“ и да је присуство Русије само интензивирало рат у Сирији.

„Изјава директора Пентагона могла би се описати као ’крајња хистерија‘. То само значи потпуни промашај када неко изгуби живце и једини избор му је да оптужује оне који су ефикасни у борби против тероризма, што је Русија“, рекла је Јарова.

Сирија се од 2011. године налази у грађанском рату у којем се владине снаге боре против бројних опозиционих и терористичких група, укључујући ДАЕШ, који је 2014. прогласио калифат на великим територијама Ирака и Сирије. Русија је почела да спроводи ваздушне нападе на терористе у септембру 2015. године, на захтев сиријске владе. Коалиција више десетина земаља коју предводе САД такође је од 2014. водила борбу против терориста у Сирији ваздушним нападима, али без дозволе Дамаска и Савета безбедности УН.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here