Насловна Друштво Држава негира да је од таксе на гориво зарадила два милиона евра

Држава негира да је од таксе на гориво зарадила два милиона евра

0
ПОДИЈЕЛИ

У државну касу се од почетка примјене таксе на гориво закључно са 1. јулом слило 2.004.159 евра, саопштено је званично Викенд новинама у Министарству финаснија.

gorivo

У овом Владином ресору, на чијем је челу Радоје Жугић, тврде да информација коју је Социјалистичка народна партија пласирала у медије није тачна јер је држава за 40 дана приходовала знатно мање новца по основу таксе.

Уредба о допуни Уредбе о начину образовања максималних малопродајних цијена нафтних деривата, у примјени је од 20. априла 2015. године.

„Укупни приходи Буџета по основу наведене накнаде, закључно на дан 1. јул 2015. године износе 2.004.159 евра”, казали су у Министарству финансија.

Истовремено напомињу, да обавеза за уплату наведене накнаде доспијева по истеку мјесеца за претходни мјесец.

Како су истакли у овом Владином ресору, информација Социјалистичке народне партије да је држава за 40 дана по основу таксе приходовала 1,8 милиона евра није тачна.

„Овим путем скрећемо пажњу да информација која је пласирана у медијима, а тиче се висине остварених прихода, није тачна у дијелу који се односи на обрачунски период. Наиме, наведени приходовани износ остварен је у периоду од 20. априла закључно са 15. јуном, односно за 55 дана, а не 40 како је пренешено у медијима“, закључили су у Министарству финансија.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here