Насловна Друштво Држава да заустави повлачење из медија

Држава да заустави повлачење из медија

0
ПОДИЈЕЛИ

media_hide_truth

Неолиберални концепт у сфери медија, и општа приватизација , донијела би крах професиналног новинарства, закључено је данас на округлом столу ,,Ко су власници медија у Србији“.

То је било централно питање на расправи коју су организовали Синдикат новниара Србије, Коалиција запослених у медијима, и Крагујевачка иницијатива.

Са једне стране концепт тоталне слободе, би донио потпуну слободу медија, барем на папиру, али учесници дискусије су управо тада упозорили да би медији постали средство појединих интересних група.

Ђорђе Вукадиновић (НСПМ) да би концепт потпуног изласка државе из медија био ,,колац у срце јавног интереса“.
,,Државни медији, медији од јавног значаја и јавни сервиси су колатерална штета рата који се води против државе, а тиме и државног власништва. Онда се том крсташком походу придружују мотиви олигарха, криминалних и интересних група“, упозорио је Вукадиновић.

Бобан Томић,експерт за медије сматра да се повлачењем државе не гарантује деидеологизација медија.
,,Најопасније је неразумевање концепта дерегулација и учешћа државе у медијској сцени, јер није држава идеологија и није дерегулација исто што и одлажење држзаве из медија и њихово остављање на тротоару историје. То није урадила ниједна држава у окружењу“, упозорио је Томић.

Професор Факултета политичких наука Чедомир Чупић, је нагласио, да се што прије омогући сазнање о правим власницима медија, као и да се провјсери њихова имовина, и њено поријекло.

Отворени сто почео је минутом ћутања у часто недавно преминулом директору РТС-а Александру Тијанићу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here