Насловна Мозаик Друго вече програма културне манифестације “Ћирилицом“

Друго вече програма културне манифестације “Ћирилицом“

3
ПОДИЈЕЛИ

Друго вече програма културне манифестације “Ћирилицом“, која се у организацији Друштва издавача и књижара Црне Горе и Народне библиотеке Будва, одржава на платоу између цркава у Старом будванском граду, биће настављено у четвртак, 24. августа у 20 сати, наступом чланова Књижевног друштва Његош.

Поводом 170 година Његошевог Горског вијенца, своју поезију ће говорити пјесници: Милица Бакрач, Милутин Мићовић, Бећир Вуковић и Андрија Радуловић, а након њих, наступиће чланови црквеног хора Свети Николај Жички.

Исте вечери, биће одржан и округли сто на тему: Ћирилица – латиница, искушења мултикултуралности у контексту ЕУ, на коме ће говорити: Александар Јерков, Божена Јелушић и Синиша Јелушић.

Културна манифестаија “Ћирилицом” у Будви, трајаће до 27. августа.

ПОДИЈЕЛИ

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    На округлом столу говоре све сами латинаши. Одлично 5!

  2. 0
    0

    Херцегновска Књижара Со објавила је прво регионално јубиларно (поводом 170-годишњице) издање Горског вијенца – управо бокељско издање, посвећено чињеници да се млади Раде Томов школовао у Херцег новом, те да је потоњи владика Петар Други боравио у Боки – са комплетном фотодокументацијом. Хоће ли бити Николе Маловића, писца и уредника да каже коју о томе како су за Његошевог живота Црногорци казивали да „иду у свијет“ када су силазили у Боку? Или можда нећемо моћи да чујемо Николу Маловића?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here