Насловна Насловна Друго Крштење Русије (ВИДЕО)

Друго Крштење Русије (ВИДЕО)

1
ПОДИЈЕЛИ

Документарни филм „Друго Крштење Русије“ приказан је на телевизијском каналу „Росија 1“, а уприличен је поводом 1025. годишњице Крштења Русије.

ruska-pravoslavna-crkva-Telegraph-co-uk

За 25 година Руска Православна Црква је у Русији и у целом свету саградила 25 хиљада храмова. Хиљаду храмова годишње, три храма дневно. У историји хришћанства никад се није десило ништа слично.

У филму учествују патријарх Кирил, руски председник Владимир Путин, јерарси Руске Православне Цркве из Русије, Украјине, Белорусије, Молдавије, Естоније, Средње Азије, Казахстана и других земаља.

patrijarh Kiril

Такође ћете видети јединствене кадрове с монашког пострига, свештеничке хиротоније, хронику с познатим старцем Јованом Крестјанкином, чућете причу коју је испричао носилац духовног предања, знаменити старац Илија

Аутор и водитељ: Митрополит Волоколамски Иларион.

извор: PravoslavieRu

1 КОМЕНТАР

 1. 0
  0

  За 25 година Руска Православна Црква је у Русији и у целом свету саградила 25 хиљада храмова. Хиљаду храмова годишње, три храма дневно. У историји хришћанства никад се није десило ништа слично.

  Св. Јован Претеча улази дубље у проблематику спасења и погађа ствар у само језгро суштине кад на питања која се могу у вези са реченим претпоставити и на овај начин формулисати; наиме и прво: какав треба да је човек да би био добар? и друго: како се постаје добрим да би се чинила добра дела? даје одговор следећим речима: „Покајте се, јер се приближило царство небеско“ и стога „родите род достојан покајања“ (Мат 3, 8) или по Луки: “ .. . родите родове достојне покајања“ (3, 8). Према томе из Јовановог одговора на постављена питања види се, прво, да се само покајањем може постати добар за чињење добрих дела и друго, покајањем се постаје добар човек за добра дела стварношћу приближавања царства небеског које једино и може да изазове истински потребно покајање.
  Пошто ствар стоји тако, потребно је да се у вези са тим поставе ова два питања: 1. У чему се састоји покајање? и 2. Чиме га царство небеско може изазвати?
  за надати се је даће Руси и Срби после овакве градитељске обнове наставити исто овако на духовној обнови.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here