Насловна Политика Дрецун: Нека је косметским Србима Бог у помоћи

Дрецун: Нека је косметским Србима Бог у помоћи

1
ПОДИЈЕЛИ

milovan-drecunМилован Дрецун изјавио да Срби у Косовској Митровици бирају да ли ће у наставак борбе за опстанак на Космету ићи са Србијом или ће бити изоловано острво, јавља РТС.

Предсједник скупштинског Одбора за Косово и Метохију је рекао да ће то бити порука упућена Србима са данашњег скупа у Косовској Митровици. Дрецун је нагласио да ако Срби изаберу да буду изоловано острво које ће пркосити себи самима, ,,нека им је Бог у помоћи“.

,,Србија мора да иде напријед и српски народ. Сви они су довољно мудри да изаберу оно што представља будућност“, рекао је Дрецун.

Додао је, да ће сви који су изазивали нереде на изборима у Митровици бити процесуирани и да очекује да ће на поновљеним изборима 17. новембра излазност Срба бити већа, јер се, како каже, промијенила реалност. Подсјетио је да је 60 одсто Срба јужно од Ибра изашло на изборе, као и да су признати резултати избора у три општине на сјеверу. ,,Имамо једну једину општину која је изузетно битна, која треба да буде стожер окупљања српског народа и сједиште заједнице српских општина“, нагласио је Дрецун.

Он је нагласио да је јасно одређен став државе и већине грађана Србије да треба изаћи на изборе, затим Српске православне цркве, предсједника Републике Српске, а сада и директора болнице у Косовској Митровици Милана Ивановића, који је, како каже, на почетку био да се не излази на изборе, а сада се и његов став промијенио. Дрецун је додао и да је послата јасна порука Србима да ће бити онемогућени сви они који су на претходним изборима правили инциденте у сјеверној Митровици.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here