Насловна Политика Дрецун: Формирање оружаних формација фактор дестабилизације

Дрецун: Формирање оружаних формација фактор дестабилизације

0
ПОДИЈЕЛИ

Предјседник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун изјавио је данас да је за Србију неприхватљиво формирање оружаних снага на територији КиМ и оцијенио да би то представљало фактор дестабилизације.

milovan drecun foto vest

„Приштина упорно покушава да створи, какав-такав, правни оквир за формирање такозваних оружаних снага Косова што је неприхватљиви из више разлога. Формирање такве формације би био фактор дестабилизације и продубљавање међуетничке нетрпељивости, изазвало би нову дестабилизацију И свакако би створило једну додатну препреку у наставку поцеса нормализације односа“, рекао је Дрецун.

Он је подсјетио да је једино присуство оружаних формација на КиМ у складу са резолуцијом 1244, заправо присуство КФОР-а.

„То што поједине чланице земље које дају своје војнике у састав КФОР-а истовремено и врше обуку припадника те будуће формације Албанаца на КиМ показује само да се понашају по двоструким стандардима“, рекао је Дрецун новинарима у скупштини.

Он је навео да се од званичника КФОР-а очекује да се понашају са резолуцијом 1244 и да не пружају било какву подршку формирању такозваних оружаних снага.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here