Насловна Поглед Дража је вођа Трећег српског устанка

Дража је вођа Трећег српског устанка

3
ПОДИЈЕЛИ

Пише: Бећир Вуковић

Чули сте да је изашао црногорски Речник. Речник којег сада рециклирају Албанци по ходницима бивше Скупштине ЦГ. Тако је то у држави коју води мафија, у којој су академици фризери и којекакве комунистичке и посткомунистичке поселаре и офуцанице. Нико се, наравно, нормалан не би мијешао у братске односе Црногораца и Албанаца, нити у њихове језике и речнике и шовинизме, али само да не дирају Србе, и српске хероје. Опет потомци јамара досјетили се јама. Опет заграктале посукаче и кидисале на вођу Трећег српског устанка, ђенерала Дражу Михаиловића.

За десетогодишњицу такве, приватне, мафијашке сатрапије, таква академија – која је вазда била предметом исмијавања у било којем научном и умјетничком кругу у региону – штампала је нешто што назива речником, којег ових дана попут сваког смећа рециклирају, онда трпају у пластичне вреће, и одвозе на смеће. Међутим, муслимани, бошњаци и Албанци, не одустају од спаљивања целокупног тиража. Каква је драма на помолу можда ће бити довољно ако кажемо да је чланица савјета речника, Татјана Бечановић, и чланица УРЕ, изјавила да ће се спалити на Тргу независности ако спале речник. Зато су комуналци и појачали доток воде у фонтани на Тргу.

Таква академија – постревари ЦАНУ и ДАНУ – увијек је била у рукама комунистичких ускоумаца, у рукама УДБЕ, сада, и у рукама најжешћих србомрзаца и шовиниста окупљених под насловoм УРА. И баш из те удбине УРЕ, јављају се новоисторичари и новојезичари, новозеленашице, распопице, расрбице, сврзисловице, поруганице, ојданице, да још једном каменују Дражу Михаиловића. На старану комплекси и сав јад који већ деценијама прати Црногорце – и поновно купање Црногорца у водурини у којој је окупан мртвац – али, овој братији треба већ једном, баш папирчином од тога речника – запушити губице. То су наследници оних јамара и гробоубица, који су истовремено били једини џелати и судије заробљеницима и мученицима од Пасјег луга до Зиданог моста.

Негдје је остало записано да је, послије 1945. године у ЦГ, срушено око четири хиљаде гробова “домаћих издајника”. Срушено, чекићано, стругано! И моме ђеду рушили су гроб! Гробоубице не познаје новија европска историја, етика, политика, социологија, демократија, хуманизам. И у наше дане, ноћу, по Хецеговини, краду стећке, и монтирају по Цетињу као доказ новог идентитета. Са синовима тих гробоубица и гробокрадица, са тим пјесницима, историчарима, лингвистима, политичарима, моралистима, са том удбином удбом, требало би да потомци српских јунака и страдалника од Косова, Скадра, Мојковца, Гласинца, до Зиданог моста, да се мире, и да праве државу. На тим срушеним гробовима, данашња, “независна ЦГ”, још живи. Још живи на лажима о четницима и ђенералу Дражи Михаиловићу. Али о комунистичком паклу у ЦГ, ништа и никад неће гукнути Глушице и разноразни Глушчићи и Чиргићи и небројени Капићи. Страшна је прича о црногорским гробоубицама и јамарима. Нема речника који може похранити комунистички пакао у Црној Гори. Заиста, Црна Гора је вјереница братоубице.

draza-u-dragacevu-1943-1

У Брдима народ каже: ништа не вјерујете ономе који плаче на једно око. Ако цијелог живота лажете о четницима и Дражи, али да једном видимо ко је Тито, и ко су комунисти. Како то да је Тито током рата посјетио Ватикан. Како да је Тито преговарао са Њемцима у Загребу. Зашто Тито никад није посјетио Јасеновац. У Мојовцу се још каже – дабогда ти Ђилас судио.

На Церу, у Првом свјетском рату, каплар Аустроугарске војске био је Јосип Броз. Са друге стране нишана, у српској војци, био је витез и херој, капетан Драгољуб Михаиловић. То није мала разлика. Доцније ће се аустријски каплар уселити у двор српског краља. Шваба је у својим редовима имала два каплара – Броза и Хитлера.

Посткомунистичка хемија створила је Глушице, и Шебре, и Чиргиће, и Рајке Церовићке, и Андријашевићке, Бечановићке… Оно у шта заиста вјерујем јесте да комунизам никад неће ишчиљети из Црне Горе. Зашто? Зато што никад неће нестати Срба у Црној Гори. А Срби и четници једно су те исто. А на челу четника је Дража. То пише, и писаће, у свим српским речницима, историјама, енциклопедијама…

Уосталом, Дража је рехабилитован. Да ли је то чула заглунула Глушица. Да ли су НАТО локаторке чуле да је предсједник САД, Хари Труман, 1948. г., одликовао ђенерала Драгољуба Михаиловића Орденом Легије за заслуге првог степена за “организовање и вођење снага отпора против непријатеља који су окупирали Југославију“, као и за “спасавање америчких авијатичара”, да је Дража носилац Енглеског војног крста, Пољског ордена Вирпуки Милитари, да га је команант Француског покрeта отпора, генерал Шарл де Гол, одликовао орденом Француског ратног крста, а Похвална наредба била прочитана 1943. године, у свим француским јединицама, да је Дража носилац свих српских великих одликовања и споменица… Шарл де Гол никад није хтио да се сретне са Брозом. 

Сматрам, ко год, од Срба, не брани Дражу Михаиловића, да ће против њега, само вријеме, дићи оптужницу – оптужницу, зато што није устао у одбрану Драже (!), једног од великих српских вођа (!), да га брани од комунистичких и посткомунистичких убица – истинских убица и убица истине – фалсификатора и неморалиста до наших дана.

Народ зна: нема великих дјела без жрве. То је Дража! Жртва! Најдубља рана даје и одређује висину. Ја и данас по тој рани, и по тој висини, препознајем људе. Ти људи, са том раном, четничком раном, моја су браћа. Дубину те ране ништа не може замијенити. Знају то потомци јамара, зато су и кивни, зато и неће да нас оставе на миру, зато стално и прозивају Дражу, који је још без гроба. Четници су били и остали господа. Послије њих – нема господе.

ПОДИЈЕЛИ

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  1944 novembra mjeseca Crna Gora se i zvanicno istrazila,posledici vidmo ,sluzimo mi PRASTOSE a oni neka laju na zvijezdde a i hoce volja Bozja je to,zivi bili pa vidjeli,sto ceka narod zaludjeli ,zavidjeti ce mnogi Pavlu Djurisicu a znamo kako je skoncao,to neko mora da palti,uvjek je tako bilo, bice i sada!

 2. 0
  0

  Draža vođa 3 srpskog ustanka , a ako mi to sad nije novo jad me znava ka što je ?
  A ja sve mislio da je to domaći izdajnik , saradnik okupatora i koljač sopstvenog i susjednih naroda i narodnosti ?
  Ono kad viđeh one slike đe četnici poziraju sa njemcima , talijanima , ustašama i domobranima , reko to je izdaja , kad ono nije ni herojstvo ?
  A vala ste me zbunili baš , toliko srba izginu u partizane a sad više cijenite četnike , jeli to neka moda ili što ?
  Smrt fašizmu sloboda narodu !

 3. 0
  0

  Бећо свака ти је Његошева.Једини имаш храбрости да кажеш истину у лице комунистичким сатрапима!!!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here