Насловна Поглед Драшковић: Тешко је бити Србин у Вуковару и свуда гдје дивља усташка...

Драшковић: Тешко је бити Србин у Вуковару и свуда гдје дивља усташка олош

2
ПОДИЈЕЛИ

vuk-draskovic 2Предсједник Српског покрета обнове Вук Драшковић изјавио је у Јагодини да ће се хрватски народ стидјети због онога што се догађа са ћилиричним писмом у Хрватској, јавља Танјуг.

,,Чињеница је да на челу Хрватске државе нису људи који то подржавају него су и сами мета тог лудила“, рекао је Драшковић у емисији јагодинске телевизије ,,Палма плус“.

Он је оцијенио да је то врхунац примитивизма и кукавичлука, кукавичлука зато што се не усуђују да изађу на улице Хрватске и да крену у отворене захтјеве да се из Хрватске протјерају и преопстали Срби, јер би тог тренутка Хрватска била протерана из ЕУ.

,,То не смеју а желе. Свака псовка на рачун ћирилице и тог писма је заправо на рачун Срба, без обзира што је ћирилица и хрватско писмо као што је и латиница наше српско писмо“, рекао је Драшковић.

Он је истакао да ће се Хрвати стидјети због тога.
,,Мислим да је много, много Хрвата који се сада стиде и то је оно што охрабрује. Невероватно, да иду на ћирилицу са еврима у џеповима, а и на еврима је ћирилица, ЕУ је ћилирично писмо ставила на своју валуту“, рекао је Драшковић.

Кренули су у један рат који ће се, како је додао, завршити њиховим поразом.

Он је рекао да је „тешко данас бити Србин у Вуковару, и свуда у Хрватској где дивља тај усташки олош“.

Испад хрватског фудбалског репрезентативца Јосипа Шимунића после утакмице са Исландом на стадиону ,,Максимир“, када је публику поздрављао усташким поздравом ,,за дом“, Драшковић је назвао ,,нацизмом“.

,,Хрватска држава плаћа цену усташке идеологије, плаћа цену подилажењу усташкој идеологији. Мислим да ће Европа реаговати, јер то да се десило неком немачком фудбалеру на неком немачком стадиону, тај фудбалер испод десет година робије, не би добио мање“, рекао је Драшковић.

,,То сигурно Европа гледа и ја мислим да ће Европа да реагује, сигурно неће бити искључена казна, а верујем и санкције према Хрватској“, истакао је Драшковић и додао да ,,ЕУ почива, пре свега, на начелу апсолутног жигосања и осуде злочина нацизма и фашизма“.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here