Насловна Политика Драшковић: Не могу да будем опозиција Александру Вучићу

Драшковић: Не могу да будем опозиција Александру Вучићу

2
ПОДИЈЕЛИ

vuk-draskovicСрпског покрета обнове Вук Драшковић каже да та странка не може да буде опозиција европској политици коју води СНС и њен лидер Александар Вучић.

,,Србија у ЕУ, примена Бриселског споразума, нова косовска политика, европске реформе, обрачун са криминалом… Овој политици странке Александра Вучића не могу и не желим да будем опозиција, јер не могу да, у име опозиционог беџа, будем против темељних циљева странке коју водим“, поручио је Драшковић у интервјуу за Данас.

Он је додао да због тога што је најавио могућу коалицију са странком Александра Вучића ,,епигони ДБ воде медијску и политичку харангу“ против њега.

Драшковић је навео и да са Вучићем (с којим се недавно састао) није разговарао о функцијама за СПО и да се та странка ,,бори за оно што је скупље од било које и било чије функције – за Србију на Западу, а не црну рупу на Балкану.“

Лидер СПО је истовремено оцијенио да је Србија у великој опасности да постане Украјина, јер су све снажнији спољни притисци да се одрекнемо Европске уније и окренемо се ,,мајци Русији“.
,,Заокрет на Исток помиње и премијер, а руски амбасадор образлаже у Скупштини Србије предности евроазијске уније у односу на ЕУ“, каже Драшковић.

Он сматра да је дио те стратегије и најављивање могућег помиловања за бившег шефа ДБ-а Радомира Марковића, као и, како тврди, медијска сатанизација СПО и њега као ,,највећих жртава Милошевићевог режима и најупорнијих заговорника европске Србије“.

Према његовом мишљењу, европски пут Србије блокирају ,,нереформисане службе безбедности и све њихове политичке и духовне филијале у земљи“ .
,,Што се тиче председника Николића, он даје сигнале и лево и десно, али нема његовог чврстог проевропског опредељења“, наводи Драшковић и понавља став да не треба помиловати Марковића.

Он каже и да с разлогом сумња да би снагама које би прекинуле европске интеграције Србије, срушиле Бриселски споразум, обуставиле започети процес борбе против криминала и пљачке наше државе, ,,били опет потребни ескадрони смрти“.

,,Упозорио сам на такву опасност и, по команди, постао медијска и политичка мета. Тобоже, од мене су очекивали да будем у непријатељству са Александром Вучићем и његовом странком, јер је то обавеза ,,праве опозиције“,“ наводи Драшковић.
Драшковић је поновио и шта тражи СПО:

,,Ми тражимо брже и радикалније спровођење Бриселског споразума, прихватање стварности да много више од половине чланица УН данас признају независност Косова, тражимо пуну нормализацију свих односа са Косовом, без формалног признања независности. Тражимо, упорно, демонтажу служби безбедности, и цивилне и војних, отварање свих тајни о злочинима, злочинцима и пљачкашима Србије. Тражимо, ето, и преговоре о приступању НАТО, иако је то данас јеретичка прича за већину у Србији, али се надам да ће проевропске снаге убрзо разумети да је управо чланство у НАТО сигурна брана од могуће украјинизације Србије.“

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here