Насловна Друштво Драматично здравствено стање генерала Младића: Хаг сакрива снимке главе, Влада припрема гаранције

Драматично здравствено стање генерала Младића: Хаг сакрива снимке главе, Влада припрема гаранције

0
ПОДИЈЕЛИ

Министарство правде покренуло је процедуру поводом захтева одбране Ратка Младића да Влада Србије изда гаранције за његово привремено пуштање на слободу ради лечења у Београду. Овај захтев, како је за „Новости“ потврдио генералов син Дарко, поднет је Министарству у уторак и одбрана је тражила да Влада о њему одлучује ургентно с обзиром на Младићево све горе здравствено стање.

Министарство правде затражило је потребна мишљења других министарстава, како би се питање гаранција у најскоријем року нашло на Влади. Могуће је да ће кабинет Ане Брнабић о томе одлучивати већ на данашњој седници, уколико се до почетка састанка изјасне сва министарства. Након тога гаранције би требало да буду упућене Хашком трибуналу истовремено кад и иницијатива министарке правде Неле Кубуровић да се бившем команданту ВРС омогући адекватно лечење.

„Надамо се да ће Влада хитно одлучити о давању гаранција, а онда све зависи од Хашког трибунала“, каже Дарко Младић. „У међувремену, наш тим лекара, који чине кардиолог др Велибор Ристић из Института за кардиоваскуларне болести „Дедиње“ и неуролог др Горица Ђокић из Клиничког центра Србије, спремају се за пут у Хаг, да прегледају мог оца.“

Ови лекари већ су имали прилике да се упознају са генераловим стањем када су вештачили његову медицинску документацију. Породица и одбрана, међутим, страхују да би Трибунал могао да одуговлачи са давањем дозволе да га независни тим лекара погледа. На дозволе да Младића прегледају руски лекари чекало се скоро две године. У овом случају, сваки месец могао би да буде фаталан.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here