Насловна Друштво Истамбул: Левичари заробили тужиоца у судници

Истамбул: Левичари заробили тужиоца у судници

5
ПОДИЈЕЛИ

Припадници левичарског „Револуционарног народно-ослободилачког фронта“ заробили су тужиоца Мехмета Селима Кираза у истанбулској судници. Према последњим подацима, неколико хитаца је испаљено унутар суднице, али се још увек не зна да ли је неко страдао.

CBbBghdUUAAl63c

Сматра се да је разлог за овај инцидент повезан са случајем убиства Беркина Елвана (15), који је водио тужилац Кираз.

У међувремену, отмичари су на Твитеру објавили фотографију тужиоца и маскираног нападача који држи уперен пиштољ у њега.

У позадини се налази застава поменутог „Револуционарног народно-ослободилачког фронта“.

„Преговори се настављају преко посредника којег су одабрали отмичари“, кратко је за „Хуријет“ изјавио заменик тужиоца Ведад Јигит.

Новинар „Хуријета“ Динчер Гокче позвао је отетог тужиоца мобилним телефоном, а јавио му се мушки глас и рекао да „тужилац тренутно не може да разговара„. Када га је новинар упитао да се представи, спустио му је слушалицу.

Хусеин Ајгун, потпредседник највеће опозиционе партије у турској (Народна републиканска партија), на Твитеру је написао да је контактирао оца погинулог дечака Беркана Елвана, који је апеловао на отмичаре да ослободе тужиоца Кираза.

„Мој син је умро, не мора још неки живот бити угашен“, Ајгун је цитирао Самија Елвана, оца погинулог дечака.

Према наводима сајта halkinsesi.tv, који је близак поменутој организацији, отмичари су властима дали рок до 15:36 часова да испуне њихове захтеве, а то су да полицијски службеници уживо у телевизијском преносу признају убиство Беркина Елвана, затим суђење кривцима на „народном суду„, као и ослобађајућу пресуду за све ухапшене у маршу солидарности за Елвана.

Полиција је опколила канцеларију тужиоца која се налази на шестом спрату суднице у Истанбулу, а специјалци су затворили све прилазе и излазе из зграде.

Беркин Елван је погинуо 11. марта 2014., 269 дана након што је пао у кому када га је погодио сузавац који је испалила полиција током антивладиних протеста 2013. Младић није учествовао у демонстрацијама, већ је само изашао до продавнице како би купио хлеб. Имао је 15 година.

У току преговори са нападачима

Шеф истанбулске полиције изјавио је данас да су у току преговори са двојицом нападача, припадницима забрањене радикалне левичарске групе, који су упали у зграду суда и у канцеларији заробили тужиоца Мехмета Селима Кираза.

Turkey Hostage

Истовремено, замjеник главног тужиоца Ведат Јиђит рекао је за турски лист „Хуријет“ да се преговори између нападача и полиције „одвија преко посредника ког су они изабрали„.

5 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  UZAS!!
  Ovo je povampireno crveno zlo, koje vuce korijene iz Imperije zla, tacnije komunisticke Sovjetske Rusije, osijencene u sadasnjosti likom Vladimira Putina.
  Crveno zlo treba svim raspolozivim sredstvima trajno ili prevaspitati ili fizicki ukloniti za dobrobit planete pa samim tim I za dobrobit nas, politicki normalnih, pojedinacno!!

 2. 0
  0

  To crveno zlo su u Rusiju „implantirali“ upravo oni koji se licemjerno i lažno zgražavaju nad njim, a zapravo ga svesrdno pomažu i podržavaju, a kakvih, vidimo, ima i na ovom portalu!

 3. 0
  0

  V конгрес Коминтерне о југословенском питању

  1. Југославија је многонационална држава. Српска буржоазија, која спроводи своју хегемонију, представља народ који чини само 39 одсто целокупног становништва Југославије. Остали народи, који заједно представљају велику већину становништва више или мање потчињени су режиму националног угњетавања и против њих се води политика денационализације.

  2. Срби, Хрвати и Словенци су три различита народа. Теорија о јединственом троименом народу Срба, Хрвата и Словенаца, јесте само маска за великосрпски империјализам.

  3. Задатак је КПЈ да води одлучну борбу против националног угњетавања у свим његовим облицима и за самоопредељење народа, да подстиче народноослободилачке покрете стално тежећи да те покрете извуче испод утицаја буржоазије и да их повеже с општом борбом радних маса против буржоазије и капитализма.

  7. Пошто у Југославији постоји масовни покрет против националног угњетавања у свим његовим облицима, масовни покрет за право на самоопредељење, национално питање има актуелно и оштро обележје и непосредно дотиче интересе радних маса.

  Због тога се општа парола у вези с правом на самоопредељење, коју истиче КПЈ, мора изразити у облику издвајања Хрватске, Словеније и Македоније из састава Југославије и стварања независних република

  Кајтел, фелдмаршал фон

  удући да су Срби безобзирно угњетавали несрпске народности Југославије, нарочито Хрвате и Македонце, треба приказати да немачка војска не долази у хрватске, босанске и македонске куће као непријатељ. Напротив, она жели да их сачува, да их српски шовинисти не баце на ратиште.

  Фон Кајтел, начелник Врховне команде Вермахта, 28. марта 1941, Директива о припремама за напад на Југославију

  evo malo natovci i teni nwbojsa da nastavite kao sto treba,kao rece vodja navijaca u Podgorici pravi Crnogorci.

 4. 0
  0

  1924. Ситон – Вотсон Роберт В.

  једињење Срба значило би „тријумф источне културе над западном и представљало би смртни ударац напретку и модернизацији на читавом Балкану“.

  Почетак XX века

  (по М. Тодоровој: “Имагинарни Балкан”)

  Хабзбуршки Карло

  Треба да вреди као принцип да се Срби сведу на што мањи број. То мора остати заувек непромењено.

  Заповест аустријској команди у Београду 1718. године

  Адолф Хитлер

  икад не смемо дозволити да на Балкану један народ постане сувише моћан, народ који има осећај политичке мисије и историјске улоге. Управо Срби су тај народ. Они су доказали да имају велику државотворну снагу, а и велике, амбициозие циљеве који чак иду до Егејског мора. Имам озбиљне примедбе на то да такав народ у њиховим настојањима и амбицијама ја још посебно охрабрим и подржим.“

  „Срби су народ који је одређен да има државу и који је као народ одржан. Њихова идеологија је великосрпска. У њима постоји безобзирна отпорна снага. Због тога ће они увек заступати великосрпску идеју. Оно што долази из Београда значи опасност“.

  „Немачка мора до краја сузбијати све планове о Великој Србији. Не сме се створити српска војска. Прихватљивија чак становита комунистичка опасност”.

  Адолф Хитлер Херману Нојбахеру свом специјалном изасланику за Балкан

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here