Насловна Друштво Драма у Тивту: Евакуисано 300 људи, ватра захватила објекте (ВИДЕО)

Драма у Тивту: Евакуисано 300 људи, ватра захватила објекте (ВИДЕО)

2
ПОДИЈЕЛИ

pozar 409x272 Драма у Тивту: Евакуисано 300 људи, ватра захватила објекте (ВИДЕО)

На Рту Весло у тиватској општини евакуисано је око 300 особа усљед јаког пожара. Пожар је букнуо јутрос у три сата.

Ватра је захватила и објекте, јављају локални медији.

Пожар је букнуо и у оближњем насељу Беговићи. Дио ватрогасаца и кола пребацио се у то насељу, пожар је захватио шуму, приближио се кућама.

У спасавању учествују и мјештани.

Један од ватрогасаца је казао да је стање катастрофално.

„Почели смо евакуацвију људи из Петровића. Покушаћемо да спасемо куће, али високо је растиње, врло је тешко са земље спасти“, казао је ватрогасац за ТВЦГ, и саопштио да су сви људи евакуисани.

Становништво је трајектима и чамцима евакуисано до Роса.

3 1 409x330 Драма у Тивту: Евакуисано 300 људи, ватра захватила објекте (ВИДЕО)
(Фото: Радио Тиват)

У акцију спасавања укључила се Управа поморске сигурности из Бара, Пловна јединица МУП-а Црне Горе, као и приватна фирма Бока Пилот, казао је директор Управе, Сафет Кочан, који такође учествује у спашавању и евакуацији, преноси Радио Тиват.

Kuće Rakića

Geplaatst door Podgoricki vremeplov op zondag 16 juli 2017

Са чамцем Управе поморске сигурности САР-1 и гуменим чамцем, као пловилима Пловне јединице МУП-а и приватне Фирме „Бока пилот“ у акцији учествује 11 спасилаца.

Untitled 409x257 Драма у Тивту: Евакуисано 300 људи, ватра захватила објекте (ВИДЕО)
С мјеста евакуације на Рту Весло (Фото: Радио Тиват) С мјеста евакуације на Рту Весло (Фото: Радио Тиват)

Подгорица: Изгорио магацин, спасене куће

Горјело је синоћ и у близини Нијагариних водопада у Подгорици. Касно синоћ изгорио је магацин Д.О.О. Сонита, површине око хиљаду метара квадратних.

Власник ДОО Сонита рекао је да су изгорјели магацин робе, ресторан, собе, апартмани… Причињена је велика материјална штета, која се процјењује на два милиона евра.

„Двије екипе су стигле на лице мјесца у 1 сат и 19 минута. Пожар је већ био захватио кровну конструкцију, у поткровљу“, рекао је Предраг Анђушић из Службе заштите и спасавања Подгорице.

Иначе, на територији Погорице од 19 сати регистрована су 33 пожара, од којих су неки и даље активни. Ватрогасци и припадници Службе застите и спасавања успјели су да одбране све објекте, упркос јаком сјеверном вјетру.

„Угрожени су били објекти у селу Скораћ у Малесији, гдје смо спасили шест кућа и један помоћни објекат… пожар тренутно не угрожава ништа“, рекао је Анђушић за ТВЦГ.

Он је рекао да је активан пожар у селу Понари, који је за сада високо у брду.

Сутоморе под контролом

Кад је ријеч о пожару на Голом брду изнад Сутомора, ватра је стављен под контролу. То је Телевизији Црне Горе казао начелник Службе заштите Бар, Велизар Чађеновић.

„Наши људи су на терену, пожар је под контролом. Нема никаквих опасности, људи ће и даље бити на терену“, казао је Чађеновић за ТВЦГ.

ПОДИЈЕЛИ

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    bog nas kažnjava , zašto trpimo miraša, razne bjelosvjetske protue, razne bijede koje uništavaju naš jezik. i izmišljaju neki novi koži jezik. razne glupače sa šeširima koje hoće da budu neki novi vuk karađžić. razne lopove koji nam sve oteše.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here