Насловна Друштво Драма у авиону „Ер Србије“ на путу из Београда за Лондон

Драма у авиону „Ер Србије“ на путу из Београда за Лондон

0
ПОДИЈЕЛИ

Четворо путника авиона „Ер Србије“ који је из Београда полетео ка Лондону приведени су по слетању на лондонски аеродром „Хитроу“. За те путнике се претпоставља да су британски држављани пакистанског порекла, а приведени су због узнемиравања путника и потенцијалног угрожавања безбедности.

Чланови посаде и путници, међу којима је била и новинарка Бете, прво су осетили дим цигарета. Три млађа мушкарца и жена су и после више упозорења путника, наставили да пуше.

Ситуација током двочасовног лета била је напета, долазило је и до свађе са путницима, а приведена путница је остале путнике оптуживала за расизам.

Током лета четворо приведених су нон-стоп седали и устајали, премештали се с места на место, а друга четири млађа путника из авиона су практично служила као обезбеђење и спречавали их да шетају по авиону.

Једна од стјуардеса отела је паклу цигарета и упаљач једном од приведених, одузела пасош и издала писано упозорење, а у једном тренутку запретила је и да ће авион принудно слетети.

Када је авион коначно слетео у Лондон сви путници су замољени да остану на својим седиштима и тада је ушла полиција, ухапсила четворо путника, а од оних путника у задњим редовима који су им били најближи узети су искази.

Ер Србија: Безбедност гостију приоритет

Ер Србија се огласила поводом инцидента на лету Београд – Лондон и потврдила да је полиција по слетању привела четворо путника који су се непримерено понашали.

“Ер Србија потврђује да је полиција на аеродрому Хитроу интервенисала на данашњем лету ЈУ380, од Београда до Лондона, по слетању на лондонски аеродром“, саопштила је компанија.

Како се додаје, Ер Србија не толерише непримерено понашање којим се ометају летови авио-компаније, а безбедност гостију и чланова посаде су најважнији приоритет компаније.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here