Насловна Поглед Др Рајко Долечек: Зашто званична Немачка не воли Србију*

Др Рајко Долечек: Зашто званична Немачка не воли Србију*

8
ПОДИЈЕЛИ

Пише: Проф. Др Рајко Долечек

У уништењу Југославије, у наношењу штете Србији, у њеном оцрњивању током ратова на Балкану крајем 20. века и све до сада, главну улогу је одиграла влада иначе демократске Немачке, данас предводнице Европске уније (ЕУ), као и медији њеног мејнстрима.

Очевидно под њеним утицајем, своју прљаву улогу су током тога одиграле и иначе стварно демократске државе ЕУ а специјално Сједињене Америчке Државе (САД) и организација НАТО. Али упркос свега тога, немали број Немаца и Американаца, Европљана из ЕУ, као и део њихових медија, су свесни те неправде и дало би се рећи и те мржње, и храбро против тога недволично иступају, дало би се рећи бранећи и правдајући Србију.
Како објаснити ову против српску активност данашње званичне Немачке и мејнстрима њених медија? Истина је, да су се Српска краљевина (1914-18) и Србијом предвођена Југославија (1941-45) два пута успешно бориле, уз страховите губитке, против немачког агресора, на страни западних савезника и Русије. Србија је у оба рата веома помогла, да Немачка изгуби рат. Србија – српски народ, су нарочито значајно допринели томе, да је Немачка и други пут изгубила овај најкрвавији до сада рат, који је изазвала Немачка и њен вођа Хитлер.
НАТО је постало, могло би се рећи, криминалном организацијом, када је на основу измишљотима, чак и отворених лажи о геноциду косовских Албанаца, извршило агресију, без одобрења Савета безбедности ОУН, 24.марта 1999, против Савезне Републике Југославије („Мале Југославије“. против Србије и Црне Горе). НАТО авиони и ракете су 78 дана и ноћи убијали и уништавали и то највише по Србији.

Чувени француски генерал Галоа (Pierre-Marie Gallois) ја на дан десете годишњице (2009) криминалне НАТО агресије против Србије, рекао:
-„Данас се сећамо једне врло тужне годишњице, када су пре 10 година западне демократије, предвођене Немачком, Енглеском, Америком и Француском, бомбардовале државу Југославију, уз грубо нарушавање међународног права, повеље ОУН, хелсиншког акта и директива о неповредивости граница, када су без одлуке Савета безбедности и без конзултација са сопственим парламентима отпочеле рат. Речено укратко, ова серија насиља против међународног права је стварно црном мрљом на моралној слици западних земаља.

Као тачка број један је ту жеља Немачке да се освети Србима, који су ратовали током 1. и 2. светског рата на страни савезника против Немачке.

Осим тога је Србима успело, да под командом генерала Михаиловића, а доцније Тита, вежу више немачких дивизија, веома потребних на фронту пред Москвом, доцније пред Ленинградом. Тако да је Берлин, у то време у ствари Бон, сматрао, да је српски отпор допринео томе, да је Немачка изгубила два светска рата. Требало је казнити народ….Као тачка број два било је неопходно наградити Хрвате и Муслимане, који су се током рата придружили Немачкој…“
Генерал ваздухопловства Француске у пензији Пјер-Мари Галоа је био блиским сарадником генерала Де Гола и иницијатором француских нуклеарних снага.

У своје време је представљао једног од нејзначајнијих геополитичара. Позната је његова књига „Крв нафте“ (Le Sang du Pétrol – L’Age d’Homme, Lausanne, 1996). На омоту књиге је неколико реченица, које показују какав је садржај књиге.

-„Тек што је био срушен Берлински зид у 1989.години, цела земља је постала лабораторијом за изградњу „Новог светског поретка“. Народи, ослобођени од јарма комунизма, чекали су од Запада правду, разумевање и помоћ. Али се убрзо појавило разочарење. Тиме, што су присвојиле улогу представника међународне заједнице, су Америка целом свету а Немачка Европи наметнуле своје амбиције, често и силом, али увек са изговором, да се шири правда.“

-„Ратови у Ираку и на Балкану су показали ефикасност њихових принудних средстава. Данас се зна, како створити услове за успешно вођење рата, како непријатеља оклеветати дезинформацијама, уз увеличавање његових грешака.

И на крају како, без сопственог излагања опасности и без сопствених жртава, кажњавати, уништавати и убијати у име правде и права. Једно ново средство за изнуђавање је било додато оним досадашњим. А то је Међународни суд за ратне злочине, чијим циљем је утицати на ток догађаја кажњавањем вођа буна против Новог Светског Поретка. У том суду представљају тужиоци у исто време и судије а оптужбе имају значај доказа.“

Али ту постоји још један догађај, који је можда могао не само да изазове, него и да јако повећа немачку мржњу и освету против Срба.

У марту 1941 је скоро цела Европа била под Хитлеровом чизмом.
Само се још Черчилова Британија храбро борила, уз делимичну материјалну помоћ Рузвелтове Америке. Бугарска, Мађарска и Румунија су пришле Тројном Пакту (Берлин+Рим+Токио) а Немачка је уз грубе претње терала Југославију, да и она приђе Тројном пакту. Почетком године је у Београду била војна мисија и Британије и САД, полу легално је био присутан (?) и Рузвелтов пријате ad hoc пуковник Вилијам Донован, после уласка САД у рат шеф америчке ОСС (Office of Strategic Services, будућа ЦИА). Британија је Југославији, осим пара, обећавала брда и долине, ВВС је јављало о нереалним бројевима британских авиона, тенкова, војника у Грчкој, који би Југославији наводно могли помоћи. У то време сам то сам добро чуо (ВВС). Али, нажалост, се убрзо показало, да су то војнички гледано, били све сами нереални бројеви Британије, која се очајнички, али на крају успешно, борила.

У то време, је Хитлер већ имао спремљен уништавајући напад на СССР, тако звани ПЛАН БАРБАРОСА. Уништење СССР (Русије) је требало да почне неочекиваним масовним нападом на свима фронтовима половимом маја 1941. Већ су се тајно спремале и концентрисале елитне јединице Хитлеровог Wehrmachta  за овај напад, иако су иначе односи Немачка-СССР на први поглед били перфектни, према „пакту“ Хитлер-Сталин из августа 1939. У Немачку су стално стизале стотине теретних возова са рудама, нафтом, храном.
Председник регентског савета, принц Павле, иначе велики анаглофил, за још увек непунолетног 17-годишњег престолонаследника Петра (његовог оца, популарног краља Александра Карађорђевића су убили 9.октобра 1934 у Марсељу усташко-македонски терористи).

Он је на крају пристао да Југославија приступи Тројном пакту, да би спасао Југославију од уништења. И Југославија је постала чланицом тога пакта 25. марта 1941.

                Сјећања

Ауторов отац је био заступник за Југославију великог Чехословачког концерна ЧКД, који је снадбевао југословенску војску са многим војним потребама.

Некако половином марта 1941.је био службено код команданта Краљевског ваздухопловства генерала Душана Симовића, са којим је био у пријатељским односима. Када је генерала упитао, да ли је могуће, да би српска војска некако сарађивала са хитлеровском Немачком, генерал му је сасвим недвосмислено одговорио:
-„Господине инжењеру, српска војска НИКАДА неће сарађивати са хитлеровском Немачком. Али ће то вероватно коштати много крви !“
У Београду смо становали у Бирчаниновој улици, прекопута Војне академије. Ујутру, 27.марта, два дана пошто је Југославија постала чланицом Тројног пакта, нас је око 6 сати ујутро пробудио тата:

-„Устајте! Војска је извршика државни удар. Доле, на ћошку булевара Кнеза Милоша, су тенкови. Радио је јавио, да су вође удара српски генерали Душан Симовић и Бора Мирковић. У Београду су војници шумадијске дивизије. Новим председником владе је генерал Душан Симовић. Млади престолонаследник је проглашен краљем, као Петар II Карађорђевић.

Српски народ у Београду је био одушевљен, да је српска војска у ствари омрзнути пакт укинула. Избиле су спонтане масовне манифестације подршке војсци и новој влади, младоме краљу. Хиљаде су клицале ЖИВЕО КРАЉ ПЕТАР! , БОЉЕ РАТ НЕГО ПАКТ ! чак и оно потмурно, али борбено БОЉЕ ГРОБ; НЕГО РОБ ! Сличне манифестације су се одигравале и у другим градовима Југославије, са српском већином. У Сарајеву је и део Муслимана манифестовао и клицао младом краљу.

Хитлер се разбеснео и наредио је уништење Југославије а кажњавање Срба и Београда. Немачка, Италија, Бугарска и Мађарска су за нецеле две недеље 6.априла 1941.извршиле напад на Југославију. Београд и остали српски градови су били бомбардовани, Београд врло тешко и више дана. Хрватски градови нису били бомбардовани. У Београду је изгорело неколико хиљада кућа, било је много мртвих и огромна разарања.

Престала је струја, није текла вода, радње су остале затворене, снадбевање је престало, телефон и радио су били мртви. Улице су биле пуне кратера од бомби. Нисмо имали никакве вести каква је ситуација на бојишту.
Ради државног удара који су извршили српски официри, морао је Хитлер да одгоди читав План Барбароса за више од месец дана. Није смео да изврши онај огроман напад на Русију (СССР) ради привремено нестабилне ситуације на Балкану, пошто су Срби одбили својим ударом сарадњу са Немачком а храбри Грци су успешно побеђивали Мусолинијеву војску, која је у јесен 1940 напала Грчку (И Мусолини је хтео да се покаже, пошто је видео Хитлерове успехе другде).

Хитлер је морао, после догађаја у Београду, да привремено повуће више својих елитних дивизија из Плана Барбароса и ради тога губитка времена му није пошло за руком да дође до Москве и да у њу и „уђе“ пре почетка зиме, за коју немачка војска није била уопште спремна и тамо је доживела катастрофалан пораз, не само ради храбрости руске војске, ратне вештине њених генерала, али и ради делатности ГЕНЕРАЛА ЗИМЕ.
Државни удар српских официра је свакако допринео томе, да је Хитлерова Немачка била поново побеђена, упрскос свих оних спектакуларних успеха њене војске у Европи током 1940-1942. Дали је то био један од разлога нове експлозије непријатељства, мржње званичне Немачке и дела мејнстрима њених медија, као и дела европске елите, против Срба?
Дали би се, и како би евентуално изменила историја Југославије, Србије, Балкана, рата уопште, да није било 27.марта 1941?

Аутор је Чех и у свим искушењима и ломовима, био са нама Србима.

8 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Vazda mi Srbi zaseremo.

  Da smo prihvatili trojni pakt, i usli u zajednicu sa progresivnim snagama, Njemacke, Japana i Italije, usljive boljsevicke bande u Sovjetiji i svuda po Evropi bi bile porazene i Evropa bi danas bila slobodna od kabalista.

  Hocemo li konacno vec jednom stati na pravu stranu.

  Sta kaze ova …, koja je napisala tekst, „Cercil se jedini hrabo borio i odolijevao“.

  …., pa Cercil je htio rat, on i masonerija su izazvali rat a ne Hitler.

 2. 0
  0

  Hocemo li konacno vec jednom stati na pravu stranu.
  A koja je po tebi Vukmane prava strana ,komuniza ili nacizam, o cemi jadan pricas ,obadvije su nas kaznile a najvise ova treca saveznic i to do danas ,nema za narod kao mi prave strane u savezu govana ,u takvim savezima niti smo imali sto da trazimo niti smo trazili,sto su komunisti sebe proglasili pobjednike to nije nas problem iako nas je deblo ta njihova laz kostala.sto je privatizacija pljacka imovine i naroda to vidimo oni kazu da su to EU integracije,isti oni koji su 35 sklopili pakt s ustasama,i sjutarce zarad „mira“ prodati sciptarima Koslovo,sve za nase dobro.Zar ne vidis da je ta bolumenta kao kuga nema mjesta i sela gdje se nijesu ugnijezdili,ko da ti brani zemlju,sinovi koji vode pudlice na lanac Knez Mihailovom ili Kotorom,ova generacija koja sada stasaje nemoze se ni posteno najesti a ne da se bori za drzavu ili drzave kako god hoces.
  Poludje narod u Beograd za Hrvatskom a oni bi danas radije zaklai Srbina nego da im se gospa ukaze,zasto je to tako zato sto imaju saveznike Njemce,da Njemce Vukmane ne govri ono sto ne zelis i mislis,tekst je dosta usko napisan koja je mrznja u medijima i politici prema Srbima i Srbiji.Najsrecni sam kada vidm u Frankfurt i crne i zute i mudzahedine i svakoju bagu a ima je odasvud,sve su oni to zardili a nijesu ni danas svjesni zasto.Njemcu je vazno da radi jeftinije od drugog cisti egoizma,neka je samo pune strancima ,licno im to u brke kazem u radujem se kad vidm Pakistance i Induse isto kao sto ih ima u London ,neka nestane ta prokleta civilizacija Zapada kojoj se sve moze i sve joj je potaman.Nemoj se stavljati onamo gdje sigurno ne pripadas niti je iko tvoj pripadao,jesu Rusi bili Sovjetija,ali mi blizih od njih nemamo pa mi pricaj sve po redu kako je bilo znam i ja nesto,moramo sa Rusijom ili nas nema,nasi oprostise svakome a Ruse zaboravise,i da Crvenoarmejci nijesu usli u beograd Cercil je ionako planirao da dovede onog gada,isto kao sto su sada uz pomoc Nato i Eu dali Hrvatima drzav,to smo vidjeli,sta su govorili Njemci dolje sa Srbima i Srbijom.Dvolicni su Vukmane i pokvareni da pokvareniji ne mogu bit,ne zanosi se ludostima Zapad koji tone u ludilo iz kojeg nema povratka,nemogu ih ni muslimani izvuci kojih ima svakim danom vise.ne znaju oni sta je ni religija ni Bog,da ne prime za Bozic novac nebi ni znali da postoji Bozic ,Vaskrs nema novca nema ni velikih proslava za najveci dan ,a kako moze biti kad oni ne vjeruju tome u cemu su sada ,kazu nijesam vise clan Crkve,a kao nijesi pitam ja ako si krsten,ne placem porez odgovre oni.
  Jadni jesmo ali klonuti nesmijemo ,pred kime, pred Miogorcima i Duskovim policajcima ,pred rankovim Montengrinima i Mirasevim maskarinima,sjutra cese vjesati narod od gladi jer nema vise novca za novu drzavu i naciju,ne brine mene sto je Crna crnja da nemoze biti,nego sto je Beograd crnji od Crne,to su nasi jadi i nesreca ,i sto ce kamrila LOPOVA iz Beograda uraditi sve da prodaju Kosovo i Metohiju,niko njih toliko ne pritiska,sjecas se onog nesretnog i ludog Tadica,zali se u USa da bi on priznao Kosovo i Metohiju ali ga strah od Rusije,a nasi koji god ode u Rusiju zasere motku od Crkve do politike,i sad treba da ginu Rusi za nas,nece ginuti nego ce nas kupiti a vec veliki dio jesu,jos malo stvar ce biti zavrsena,Grade se skole vrtici dovode i svoje doktore,i neka rade to je jedini nacin da opstanemo,ako neko treba da mi komanduje neka bude neko ko me nece ugnjetavati.Zato neka ti ta prica protiv Rusije u korist Njemacke ,nikada sa njima necemo biti prijatelj a djecu treba uciti da mrze Engleze i USA.
  Papa o njemu necu mozemu se sto dogoditi a bilo bi greota moze doci samo gori isto je to uvjek i ostanut ce isto,nikada da se naucimo.Nikada ne treba sebi dozvoliti i prodavati svoje cojstvo za njihovo necojstvo

 3. 0
  0

  Postovani Nikola, cijenim tvoj trud, koji si ulozio na prethodni tekst.
  Cuo si za legendarnog njemackog politicara Gebelsa, koji je rekao „kada cujem rijec intelektualac, odmah se hvatam za pistolj.“

  Tako i ja, kada cujem da neko laje na Njemce, odmah osjetim smrad komunizma, smrad masonerije i smrad sovjetske i britanske tajne sluzbe.
  Cudo jedno, kako su te stvari povezane.

  Sto se tice Rusa, ja ne dao Bog da mrzim bratzski i pravoslavni ruski narod, ali nisam bas neki ljubitelj komunista, niti onih koji danas vladaju sa Rusijom a u kojima nema bas mnogo ruske krvi.

  Jos nisam lud, da jednu zemlju u kojoj jos uvijek smrdi sifilicni Lenjin i u kojoj hiljade ulica, trgova i skola nose imena najvecih zlikovaca u ljudskoj istoriji, smatram pravoslavmopm Rusijom, pa je shodno tome tu zemlju nazivam pravim imenom, koje je „Sovjetija“ ili jevrejska okupaciona zona.

 4. 0
  0

  Između zločinačkih nacista i fašista, zločinačkih boljševika i zločinačke liberalno-demokratske angloameričke masonerije nema nikakve razlike!

 5. 0
  0

  In Vivo
  добро је, то значи да смо још живи

  ми још увек доживљавамо Државу као неког ко штити заједничке интересе, како би и требало, А НИЈЕ, па видимо да пре материје нисмо задовољили Дух, и ТО је онда једини проблем, „основнији“ од материјалног

  просто, испада, да Ми имамо проблем са Истином, лажемо сами себе, уз друге који нас лажу

  да смо „мртви“ не би се Они трудили оволико, него, НИ ми „не знамо своје капацитете“…

  2011., професор Благојевић, ракеташ…. сатак приче

  https://www.youtube.com/watch?v=PSDW9McLc64

  можебит на све не дјелује исто… а, можда, ако ниси Члан Секте, било које, и странке се рачунају, мало или нимало…

  механизми Пада су разни, од постанка света исти… неверје, глупост, похлепа, страх…

  +…“Руко испружена према другој обали клони
  Ако смо пали били смо паду склони
  Овде је ноћ што се животу опире“

  …“У Србији се спроводи експеримент, који чини један од сегмената хибридног рата. Иза експеримента стоји Пентагон, односно ДАРПА (Defense Advanced Research Projects Agency) – агенција Министарства одбране САД одговорна за развој нових технологија. Експеримент се састоји у емитовању микроталаса различитих фреквенција и распршивањем одговарајућих супстанци у ваздух. Ефекти се побољшавају медијским манипулацијама, најчешће понављањем одређеног текста, а све с циљем изазивања апатије и осећаја беспомоћности код циљане групе. Специфично дизајнирани постови, поруке, уопште, коментари на друштвеним мрежама, разарају когнитивне могућности, нарочито код младих којима се у подсвест усађује тематика коју је лично Вучић промовисао у „ауторском“ тексту објављеном у листу Блиц 24. јула ове године…“

  http://www.fsksrb.ru/fond-strateske-kulture/politika/hibridni-eksperimenti-protiv-srba-darpa-i-vucic/

  …“Старо предање каже да у Содому бејаху четворица судија: Шакрај, Шакрурај, Зајфа и Мацли-дин. Прва двојица су добили име од речи „шекер“, то јест „лаж“, трећи – од речи „зајфон“ што значи „фалсификатор“, а име четвртог значи „онај који изопачава правосуђе…“

  http://www.pravoslavie.ru/srpska/54847.htm

  Содом, филм о деформацији цивилизације
  https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_3218365947&feature=iv&src_vid=0WJJBg15tvI&v=WeJl6gM7eTs

 6. 0
  0

  Da bi dobili odgovor na ovo pitanje treba znati poreklo Srba.
  To daje odgovore zbog cega su Germani opredeljeni protiv Srba a dobro se znamo vekovima jer nekada smo se granicili i vodili zestoke borbe i ratove. Pogledajte limes Sorabicus Karla Velikog.To Germani veoma dobro znaju a nama pokusavaju da izbrisu sve tragove koji nepobitno upucuju na to.
  Albanija je stvorena sa ciljem podrivanja Srpskog nacionalnog bica. I uz zavadu bratskih plemena Germani mogu biti blizu svog vise vekovnog cilj.
  Zato u pamet se braco!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here