Насловна Наша Србија Др Кисић о полицијском часу: Није довољно уколико се не поштују апсолутно...

Др Кисић о полицијском часу: Није довољно уколико се не поштују апсолутно све мере

Комплетно затварање на недељу, две, три није довољно уколико се не поштују апсолутно све мере, нико не зна шта се дешава иза затворених врата једног дома - каже Кисић Тепавчевић

2
Дарија Кисић Тепавчевић Фото: ФоНет/Зоран Мрђа (архива)

Докторка Дарија Кисић Тепавчевић рекла је да са вирусом корона нема компромиса.

– Или морамо да се ујединимо или победимо, или ће ово трајти унедоглед. Знамо како се преноси и шта свако од нас може да учини да се не зарази – рекла је и додала да су мере против заразе свима досадиле, јер је човек социјално биће.

– На почетку, пре мало мање од годину дана ретко ко је познавао неког ко је имао корону, а сада сви имамо чланове породице који су се заразили или смо и сами прележали вирус, а нажалост познајемо и многе који су изгубили битку са овом болешћу – навела је она гостујући на ТВ Вести.

Каже, збуњујуће је када људи негирају да овај вирус постоји.
– Свако од нас зна шта треба да се уради, да ли је то затварање, полицијски час, различите земље су то већ покушавале.

– Да ли сте чули неког да се жали да неће моћи да иде на посао ако се уведе полицијски час, не, већ само да неће моћи да изађу – рекла је Кисић Тепавчевић.

– Јако је тешко направити баланс, али ако учимо на искуствима других земаља, на жалост морам да кажем да закључавања нису довела до ефекта до каквог се очекивало у већини земаља.

– Здравље нема алтернативу – рекла је али и истакла чињеницу да је лечење сваког пацијента јако скупо.

– Нико се не пита колико кошта један болнички дан, колико коштају лекови.

– Комплетно затварање на недељу, две, три није довољно уколико се не поштују апсолутно све мере, нико не зна шта се дешава иза затворених врата једног дома – каже Кисић Тепавчевић.

На питање да ли је за увођење полциијског часа каже:

– Не може да се да одговор да или не, оно што могу да потврдим је да краткорочно затварање без ригорозих контрола нема никаквог ефекта. Ја сам лично за поштовање свих мера уз максималну контролу.

Извор: Новости

Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

 

2 КОМЕНТАРИ

  1. Poslanice mi drzavljani nase zemlje Srbije placamo vas i ocekujemo redovne izvestaje na papiru a ne vase prazne price. Vise od godinu dana mi nemamo dokaze o izolovanom virusu ne na vasem kompijuteru vec laboratorijski nalaz sa svim podatcima . Rendgen snimci su bili cist gubitak jer samo jedan CTscan otktiva 80% naravno mora biti procitan od iskusnog lekara a ne nekakve nacelnice endokrinologa i direktorke kardiologa. Vi postavljate nama pitanja koliko kosta lecenje? Sram da vas bude niste nam dostavili niti jedan racun godinu dana. Sta ste vi uopste radili? Mi vas placamo? Dokaze o merama nemate. Postujte narod koji vas je odskolovao i dao vam hleb.

    5
    1

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар
Молимо унесите име овдје