Насловна Политика ДПС у клин, Хан у плочу

ДПС у клин, Хан у плочу

0
ПОДИЈЕЛИ
Фото: Вијести

Након разговора европског комесара за проширење Јоханеса Хана са предсједником Владе ЦГ Душком Марковићем, гдје је европски званичник упутио критике Влади ЦГ због опозиционог бојкота Парламента, ДПС је издала саопштење којим се истим поводом критикује опозиција.

Наиме, високи европски званичник Јоханес Хан је синоћ разговарао са челником ДПС-а Милом Ђукановићем, након чега су у саопштењу ДПС-а наведене ријечи Ђукановића упућене Хану да „бојкот опозиције и непризнавање резултата избора немају вјеродостојно утемељење“.

Ђукановић је нагласио да је ДПС показао „демократски искорак понудом опозицији да учествује у власти и формирањем Владе изборног повјерења, надајући се да то може бити модел политичког дјеловања и у будућности, као и да врата те партије остају отворена за све који су спремни да прате курс државне политике“.

„Он је додао да је и нови предсједник Владе изразио спремност да се успостави дијалог, како би се обезбиједили услови да се опозиција врати у парламент“, каже се у саопштењу.

Хан је, наводи ДПС, поздравио проевропски курс ДПС-а и указао на важност да се у наредном периоду омогући клима која неће утицати на даљи напредак интеграционих процеса.

Подсјећамо да је у Јоханес Хан у јучерашњем разговору са Душком Марковићем нагласио да бојкот опозиције у парламенту није одрживо стање за земљу кандидата за чланство у Европској унији, као и да владајућа партија има обавезу да приволи опозицију да се врати у Парламент.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here