Насловна Издвојено ДПС у бризи због писама против ратификације учлањења ЦГ у НАТО

ДПС у бризи због писама против ратификације учлањења ЦГ у НАТО

2
ПОДИЈЕЛИ

ДПС је оштро негодовао због писама која су посланици Демократског фронта (ДФ) и дио независних посланика у Скупштини Црне Горе упутили колегама из парламената Словеније, Словачке и Мађарске.

Подсјећамо да се у садржини писама апелује на посланике да не гласају за рафитикацију Споразума о приступању Црне Горе НАТО-у.

„Црна Гора у овом тренутку, у сусрет спорним изборима који ће се опет одржати у амбијенту неповјерења и спорног легитимитета, није спремна да одлучује о тако важном питању као што је чланство у НАТО, па Вас позивамо да не ратификујете Споразум и тако не продубљујете кризу у Црној Гори и подјеле које већ постоје, а које се не могу превазићи преварама и изборним крађама”, наводи се у писмима упућеним словеначком, словачком и мађарском парламенту.

ДПС је у уводу текста који су пренијели црногорски медији, критикујући Покрет за промјене, казао да се Покрет “утопио” у Нову српску демократију, а да је најбољи је доказ за то потписивање наведених писама.

У ДПС-у су писма парламентима Словеније, Словачке и Мађарске доживјели као својеврсни дипломатски скандал и брука до сада непозната парламенту било које државе, а да садржај писма износи „најружније клевете против сопствене земље“.

У даљој реторици ДПС-а поводом ових писама услиједили су изрази „пањкање, оговарање својих пред другијема“, којима се, по суду ДПС-а, гест потписника писмама сврстава у „недјела иза којег стоји опозиција држави Црној Гори“.

ДПС је, такође, све посланике Демократског фронта, „тзв. независне“ посланике, као и оне које их слиједе у овом обраћању назвао несвјеснима и ненормалнима:

„Посланици Демократског фронта и тзв. независни посланици као да нијесу свјесни да овај њихов поступак не одобрава нико нормалан у Црној Гори. Ни они који их политички слиједе, без обзира што су против чланства у НАТО, сигурно неће дати подршку тој кампањи у иностранству против сопствене државе.“

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Čudo koliko jezik otkriva, čak i ono što govorniku na um palo ne bi da obznani. Klošarski rečnik DPS-a s pokušajem kalemljenja tradicionalnih jezičkih osobenosti. Ni polu, a kamoli pismen. O dubini, istinosti, namjerama i psihološkom profilu besjednika da ne govorimo.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here