Насловна Политика ДПС трампи Брајовића и Лазовића за Свеца и Мамулу

ДПС трампи Брајовића и Лазовића за Свеца и Мамулу

0
ПОДИЈЕЛИ

BRAJOVIC

ДПС ће највјероватније прихватити захтјев СДП-а да промијени министре Вујицу Лазовића и Ивана Брајовића који су напустили ту партију, ако мања чланица владајуће коалиције подржи три Владина предлога одлука које су на дневном реду сједнице Скупштине Црне Горе, као и избор Дејана Перуничића за директора АНБ-а.

Ријеч је о уговору о закупу острва Ластавица са тврђавом Мамула, продужењу уговора о закупу хотела “Свети Стефан” и будванске “Краљичине плаже” са “Адриатик пропертисом” које је предложила Влада”, рекао је “Вијестима” извор из ужег руководства ДПС-а.

Брајовић и Лазовић су изабрани у кабинет Мила Ђукановића испред СДП-а и та два министарска и мјесто потпредсједника Владе, по коалиционом договору, припадају тој партији, као и позиција министра унутрашњих послова, на којој је сада Рашко Коњевић.

Врх ДПС-а до сада на ову тему није разговарао, а она ће и формално бити отворена на сјутрашњој сједници Предсједништва те партије када се, како је рекао извор “Вијести” очекује “одређивање правца будуће политичке сарадње са СДП-ом”.

Ђукановићева партија очекује да ће до тада СДП доставити захтјев за промјену министара, иако је још неизвјесно да ли ће ГО СДП-а, који тај захтјев треба да дефинише, бити одржан у четвртак или петак.

Вијестима” је речено да ДПС више неће да толерише савезе СДП-а са опозицијом у Скупштини чија је посљедица рушење “важних Владиних закона” или њихова амандманска промјена којом се, како сматрају, губи суштина прописа.

Уколико се то буде десило и у петак, када се гласа о Владиним предлозима, Ђукановић не намјерава да прихвати захтјев СДП-а да у фотеље потпредсједника Владе и министра за информационо друштво, као и министра саобраћаја, сједне неко од оних који су остали уз Ранка Кривокапића, рекао је извор ДПС-а “Вијестима”.

У ДПС-у вјерују и да таква одлука премијера ипак неће бити разлог да се СДП усуди и евентулано у септембру, у Скупштини, покрене питање повјерења Влади, јер је то нерационално уочи децембарске одлуке о позивници Црној Гори у НАТО.

Такође ДПС је свјестан, како наводе, да СДП за такав план тешко може обезбиједити потребну подршку посланика.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here