Насловна Политика ДПС се спрема за ванредне изборе

ДПС се спрема за ванредне изборе

0
ПОДИЈЕЛИ

 dps kongres

Страначка инфраструктура Демократске партије социјалиста покренута је у свим општинским, тачније мјесним одборима странке, како би се кренуло у теренске припреме за све извјесније ванредне парламентарне изборе.

У врху ДПС-а тврде да се ради о уобичајеној динамици активности њихове партијске инфраструктуре.

Према сазнањима Дана, између осталог су ових дана интензивирани састанци у свим мјесним одборима ДПС-а. На састанке се чак, како Дан наводи, позивају и поједини бивши чланови ДПС-а.

На подизање „борбене готовости” унутар партијске инфраструктуре ДПС-а, очигледно су пресудно утицала актуелна дешавања у коалиционом партнеру Социјалдемократској партији. Раскол у СДП-у, изазван одлуком Ивана Брајовића и његових присталица да напусте ту партију, по свему судећи продубљује и проблеме у функционисању владајуће коалиције на државном нивоу.

У Влади Мила Ђукановића тренутно су Брајовић и Вујица Лазовић, који не представљају ниједан од политичких субјеката потписника коалиционог споразума на основу којег је послије избора 2012. године конституисана извршна власт.

Како Дан наводи, општа оцјена политичких аналитичара је да се оваква криза може превазићи једино ванредним парламентарним изборима, који би могли да буду одржани већ ове јесени.

У врху ДПС-а тврде да се ради о уобичајеној динамици активности њихове партијске инфраструктуре.

Нема никаквих појачаних активности када је у питању рад наше партијске инфраструктуре. Демократска партија социјалиста има континуирани рад по том питању„, саопштио је политички директор ДПС-а Тарзан Милошевић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here