Насловна Политика ДПС и СДП једни другима нужно зло

ДПС и СДП једни другима нужно зло

1
ПОДИЈЕЛИ

 dukljani-milo-ranjo-igor

Сједница Предсједништва Демократске партије социјалиста, на којој ће премијер Мило Ђукановић саопштити имена нових министара, биће одржана у суботу, 15. марта, а два дана након тога у парламенту биће именовани министри у ресорима у којима су та мјеста упражњена.

У Влади Црне Горе тренутно су упражњена чак мјеста министара просвјете, здравља и културе.

Очигледно је да је коалициона сапуница завршена и да ДПС иде даље као да се ништа и није догађало. Ђукановић ће предложити нове министре, чланови Владе из СДП ће остати на својим мјестима, анекса коалиционог споразума неће бити, а самим тим ни реконструкције Владе.

DPS2

Од политичког земљотреса који је СДП најављивао још од локалних избора прошле године није остао ни један степен, ни по Рихетру ни по Меркалију, осим 20 одсто сачуване власти по Ранку Кривокапићу. И без одговора остаје и питање старо деценију и по: да ли су ДПС и СДП једни другима нужно зло?

Посљедњим одбијањем опозиције и прелазне или владе националног спаса СДП је дао сигнал ДПС-у да се ништа није догодило и да власт може мирно да чека изборе 2016. године, ако то ДПС буде желио.

Ипак, према сазнањима Дневних новина, на сједници Предсједништва ДПС-а ће бити ријечи и о коалиционом партнеру и свим елементима које је требало да садржи коалициони споразум.

Milo Djukanovic, Filip Vujanovic i Ranko Krivokapic 05

Чињеница је да, у овом тренутку, ДПС не може бити на власти без СДП и да их то држи у овој лабавој заједници, а не национални интереси како премијер рече, јер они могу бити остварени и са неким другим, али и да већина од 15 чланова овог партијског тијела није задовољна коалиционом сарадњом.

На другој страни, ни СДП није задовољан коалицијом са ДПС, што је недавно Кривокапић и јавно саопштио, набрајајући низ „пропуста“ Ђукановићеве партије, пријетећи чак и да ће доказе о корупцији доставити Европској комисији.

Ипак, након свега, остаје горак укус у устима свим грађанима који су у понашању коалиционих партнера видјели назнаке неких нових демократских помака у Црној Гори, који су помислили да је власт смјенљива или промјенљива. Ништа од тога. Све је исто као што је било. Влада остаје да влада и то са СДП-ом.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Nama je upraznjeno sve, svakog dobra su nas lisili, a za tamo neka ministarsva je potpuno nebitno, jer ce se uvijek naci poklopac za lonac i nesto sto ce rupu da zacepi. Dno smo davno dotakli i po njemu se koprcamo.
    Cveta proizvodnja straha, nesigurnosti i svake destrukcije.
    Satana se u haosu najbolje snalazi.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here