Насловна Политика ДПС на муци: Забрањене донације од осуђених за криминал

ДПС на муци: Забрањене донације од осуђених за криминал

5
ПОДИЈЕЛИ

Агенција за спречавање корупције оформила је радно тијело од 25 чланова, које ће, током кампање за парламентарне изборе у октобру, надзирати и контролисати финансирање политичких кампања, као и употребе државних ресурса.

Партије ће, између осталог, морати седмично да извјештавају о новцу који добијају од приватних лица, да отворе и посебан жиро-рачун, утврде особу која ће управљати рачуном. Партије ће бити у обавези и да поднесу све рачуне о медијском оглашавању.

Они су дужни да поштују забране. Прије свега, забрану финансирања и узимања прилога од лица која су правоснажно осуђена за криминал и корупцију, од странаца, страних држава, од државних органа и установа, НВО сектора и вјерских заједница“, казао је портпарол Агенције Светозар Требјешанин.

Осим обавеза које проистичу из права политичких партија, закона се морају придржавати и државне институције. Агенција ће пратити употребу државних ресурса и трошење јавног новца.

Сваке седмице ће о томе подносити извјештаје. Министарство рада и општине ће сваких 15 дана морати да извјештава о расподјели социјалне помоћи. Министарство финансијаће петнаестодневно обавјештавати о трошењу средстава из буџета“, додаје Требјешанин.

5 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Ajkulice tebe je glava stalno u guzicu DPS-ovsku pa od govana nevidis dalje od nosa . Izadji vise na cist vazduh ugusi se covjece !

  2. 0
    0

    a što ste se navrzli na mila i sveta koja je muka? sram vas bilo, odakle vaši kvazi političari profiteri i ratni kriminalci dobijaju novac da o jadu zabavljaju Podgoričane nedeljama ispred skupštine, zaradili ih pošteno…a kako da ne. pa nema poštenijih i sposobnijih ljudi u našoj državi od mila i sveta. alal im bilo sve što su zaradili zaslužili su vi ste samo ljubomorna stoka!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here