Насловна Политика ДПС још уочи Нове године потписао коалициони споразум са СД, али су...

ДПС још уочи Нове године потписао коалициони споразум са СД, али су о томе ћутали

0
ПОДИЈЕЛИ

Демократска партија социјалиста (ДПС) потписала је уочи Нове године коалициони споразум са Социјалдемократама (СД) на локалном нивоу, десетак дана након што је у тој општини коалицију са ДПС-ом раскинула Бошњачка странка.

Предсједник Општине Александар Журић је казао да је након раскида Бошњачке странке ДПС потписао споразум са СД-ом, али да ДПС од 38 има 19 одборника у локалном парламенту, те да такво стање не доводи у питање функционисање локалне управе.

Предсједница ОО СД др Мевлида Гусињац је казала да је та партија потписала споразум 29. децембра, а да разговоре воде још од фебруара. „Коалициони споразум је услиједио полазећи од програмских циљева и оријентације наше партије која има доста сличности са програмом ДПС-а“, казала је Гусињац, и додала да та партија већ добила по једно мјесто секератара секретаријата и директора, те да је коалиција склопљена у циљу интереса свих грађана Бијелог Поља.

На локалним изборима прије двије године ДПС је освојио 19 мандата, СНП седам, Демократстки фронт пет, колико и СДП и БС два. Из коалиције коју је чинила са ДПС-ом и БС изашао је СДП.

Из бјелопољског одбора БС казали су да је главни разлог раскида коалиције у тој општини неравноправна расподјела функција. Из те партије су казали да су се надали да ће након раскида коалиције ДПС-а и СДП-а њима припасти неке функције, али да је владајућа партија приграбила све за себе.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here