Насловна Политика ДПС и БС дијеле функције, конкурси обична фарса

ДПС и БС дијеле функције, конкурси обична фарса

0
ПОДИЈЕЛИ

DPS-Milo-Cetinje

Демократска партија социјалиста и Бошњачка странка договорили су се додатној расподјели радних мјеста на државном и локалном нивоу, обесмишљавајући тиме право грађана да учествују на јавним конкурсима и запосле се.

Анексом споразума, који су недавно потписали политички директор ДПС-а Тарзан Милошевић и потпредсједник БС Осман Нурковић, а у који су “Вијести” имале увид, предвиђено је да кадрови БС добију неколико директорских мјеста у државним установама, као и мјесто помоћника министра рада и социјалног старања.

Те двије партије договориле су се и да се “обавезе” из Анекса реализују “у року од најдаље шест мјесеци”, али и прецизирале да је расподјела три директорска и једног мјеста помоћника директора у средњим и основним школама “већ реализована”.

Остало је да се до јуна 2015. године именује још шест директора и пет помоћника из редова БС.

“Директори и помоћници директора школе биће именовани од стране министра образовања, на основу референци кандидата, у Бару, Подгорици, Тузима, Бијелом Пољу, Рожајама, Петњици, Беранама и Плаву”, пише у анексу.

Члану БС-а, ДПС “даје” и функцију у Управи за воде, а договорено је да и “умјесто припадајућег једног директорског мјеста” добију два помоћника у Заводу за извршење кривичних санкција и мјесто фмансијског директора “Аеродрома ЦГ”.

Запошљавање на руководећим радним мјестима, која су углавном и предмет анекса између ДПС-а и БС-а, прописано је чланом 38 Закона о државним службеницима и намјештеницима.

“Попуњавање радних мјеста у оквира категорије високи руководни кадар врши се на основу јавног конкурса”, пише у Закону.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here