Насловна Друштво Досадашња надокнада САД-а Србији за штету нанијету бомбардовањем је занемарљива

Досадашња надокнада САД-а Србији за штету нанијету бомбардовањем је занемарљива

3
ПОДИЈЕЛИ

zvornikdanas-nato-bombardovanje-srbije

Иако материјална штета нанијета Србији од НАТО бомбардовања износи 120 милијарди долара, Америка је од 2001. године донирала Србији само 844 милиона долара. Глас Русије наводи да ако наставе да донирају Србији новац садашњим темпом, САД-у ће требати још 1.420 година да плате оно што су уништили током бомбардовања 1999. године.

Током 78 дана бомбардовања Србије на мети НАТО пројектила нашло се 986 цивилних објеката, од чега је 119 сасвим уништено.

Сем тога што је 57 објеката гађано забрањеним касетним бомбама, на 113 локација је бачено 50.000 пројектила са осиромашеним уранијумом, а на градска подручја је изручено 156 ,,контејнера“ са 37.440 касетних бомби. Само војска, не рачунајући војну инфраструктуру на Космету претрпјела је штету од девет милијарди долара.

С обзиром на процијењену штету, досадашња надокнада представља занемарљиву цифру, наводи Глас Русије

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Нека Американци повуку признање тзв. „косове“ као „независне“ државе и нека заувек оду са Косова и Метохије, а Обама клекне и затражи опрост за све зло које су нанели пред гробом малене Милице Ракић, да се оснује међународни суд који ће процесуирати Олбрајтову, Клинтона, Солану, Кларка и остале злочинце, у циљу помирења народа, довољно је.

  2. 0
    0

    1750 objekata je osteceno ili unisteno samo na podrucju opstine Kraljevo.U 1410 domacinstava.Tako da ovaj podatak da je samo 986 civilnih objekata unisteno ili osteceno,jednostavno nije tacan.Jer u selima oko Kraljeva mozete i danas videti te iste kuce u rusevinama,jer „obnova zemlje“je jedna obicna lakrdija.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here