Насловна Политика Доњецк: Жестоки сукоби, више погинулих

Доњецк: Жестоки сукоби, више погинулих

0
ПОДИЈЕЛИ

Најмање два цивила у Доњецку су погинула, а седам је рањено, саопштено је данас у том граду на истоку Украјине, док је у Кијеву објављено да су за последња 24 сата погинула четворица украјинских војника у „зони антитерористичке операције“, пренијеле су украјинске агенције.

 Donjeck zarobljenici

Градске власти саопштиле су да су под појачаном артиљеријском ватром јуче били Кијевски, Кировски, Кујбишевски и Петровски рејон, да су погинула два цивила, седам рањено, а оштећене су бројне куће и градска инфраструктура, пренио је Укринформ.

Тешка артиљерија код тог града је јутрос утихнула, наводе доњецке власти.

УНН преноси изјаву украјинског војног портпарола Андреја Лисенка да су током 24 сата у зони конфликта погинула четворица војника, а да је осам рањено.

Према његовим ријечима, стање у Доњецком басену и даље није мирно а „есктремисти настављају с провокацијама и по пристизању хуманитарних конвоја појачавају нападе“.

Кијевски „Штаб за спровођење антитерористичке операције“ саопштио је да је сутуација прошле ноћи знатно заоштрена и да су „нелегалне оружане формације кршећи прекид ватре значајно повећале број напада“ и током ноћи 34 пута пуцале на украјинску војску, а за 24 сата 50 пута, наводи Укринформ.

С друге стране, представници проруских снага тврде да су украјинске снаге током протекла 24 часа 43 пута прекршиле прекид ватре.

Према последњим подацима УН, број погинулих цивила у конфликту на истоку Украјине достигао је од априла прошле године 4.700 а висе од 10.000 је рањено, преноси РИА Новости.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here