Насловна Насловна Доњецк: У обручу 7000 украјинских војника (видео)

Доњецк: У обручу 7000 украјинских војника (видео)

0
ПОДИЈЕЛИ

Најмање 7.000 украјинских војника нашло се у обручу у близини села Дебалцево у Доњецку, пошто су им јединице проруске милиције пресекле једини пут који повезује тај простор са територијима под контролом Кијева на истоку Украјине, јавила је вечерас „Русија данас“.

debalcevo obruc

Снаге  Народне Републике Доњецк су упале и заузеле место Угљегорск, на око 10 километара од Дебалцева, где се налазило упориште украјинске војске, и понудиле украјинским војницима да се предају.

Посланик украјинског парламента и командант добровољног доњецког батаљона Семјон Семенченко навео је на својој Фејсбук страници да је стратешко место и упориште украјинске војске на истоку, место „Угљегорск сада напуштено од стране украјинских снага“.

И челник Доњецке Народне Републике Александар Захарченко потврдио је да је Угљегорск заузет у операцији пред зору и да је понуђено „непријатељским трупама да се предају, уз обећање да ће им бити поштеђени животи и да ће их све вратити кућама“.

Русија данас наводи да су, у међувремену, кијевске власти, наводно, овластиле команданте јединица украјинске војске на истоку да дезертере убију на лицу места.

Ситуација на истоку Украјине се нагло погоршала од 18. јануара, када је украјинска војска покренула офанзиву на територије под контролом устаника. Гранатирања устаничких градовима врши се свакодневно, укључујући град Доњецк, док „зараћене стране упиру прстом једни на друге„.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here