Насловна Друштво Дом здравља Подгорица: Двоје привремено удаљено с посла, покренути поступци против четири...

Дом здравља Подгорица: Двоје привремено удаљено с посла, покренути поступци против четири запослена

Трудницама дали погрешан лијек

0
Дом здравља

Дом здравља Подгорица донио је одлуку о покретању поступка утврђивања одговорности против четири запослена, након што су се прије три дана у здравственом објекту ДЗ у Блоку V десили озбиљни пропусти у медицинском третману три труднице. Двоје запослених привремено је удаљено са посла.

Поступци су, како је саопштено, због теже повреде радне обавезе, утврђене Општим колективним уговором и Гранским колективним уговором за здравствену дјелатност – неизвршавање или несавјесно, неблаговремено или немарно вршење радне обавезе, покренути против: одговорног референта за обезбјеђење љекова и санитетског материјала, струковног медицинско-лабораторијског технолога, лабораторијског техничара који је припремао пацијенткиње за ОГТТ анализу, као и главног лабораторијског техничара.

Из ДЗ Подгорица подсјећају да је 22. фебруара дошло је до пропуста приликом припремања пацијенткиња за анализу ОГТТ, а чијим евидентирањем је утврђено да је до одређених пропуста дошло од момента испоруке актикла – монохидрантне глукозе у магацин љекова и санитетског материјала те установе.

„Како је неспоран ланац одговорности поводом предметног догађаја, почев од пријема робе у магацин љекова и санитетског материјала наше установе до самог аплицирања, односно одрађивања предметне анализе, покренут је поступак утвђивања одговорности, о чему вас укратко изјештавамо. Рјешењима о привременом удаљењу са рада донијети дана 25.02.2021. два запослена привремено су удаљена са рада, од дана 26.02.2021. године, због постојања околности да су учинила тежу повреду радне обавезе, до окончања поступка за утврдивање одговорности“, саопштено је из Дома здравља.

Казали су да ће у оквиру поступка утврђивања одговорности бии спроведена сва законска процедура на утврђивању релевантних чињеница и околности, као и изречене одговарајуће мјере за повреду радних обавеза, у конкретном, теже повреде радне обавезе.

„По спроведеном поступку, те утврђивању одговорности за повреду радне обавезе, запосленима ће бити изречене најстроже мјере прописане за ову врсту повреде радне обавезе, у виду вишемјесечних новчаних казни и до мјере престанка радног односа“, закључује се у саопштењу.

Прочитајте ЈОШ:

Јокић се извинио трудницама и њиховим породицама: Неће бити повлашћених, утврдићемо одговорност

Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар
Молимо унесите име овдје