Насловна Насловна Док је Стојановић на челу полиције – Црна Гора је сигурна кућа...

Док је Стојановић на челу полиције – Црна Гора је сигурна кућа за криминалце

5
ПОДИЈЕЛИ

Директор полиције Славко Стојановић, његов помоћник за криминалитет Милован Павићевић и шеф которске полиције Игор Поповић, треба да поднесу оставке, јер у Котору нико више није сигуран.

То је оцијенила посланица СНП-а и потпредсједница скупштинског Одбора за безбједност и одбрану Снежана Јоница, коментаришући ескалацију насиља у том приморском граду.

Постоји милион разлога и прије дешавања у Котору, који показују да треба да иде кући човјек (Стојановић), који је показао досадашњим радом да нема капацитета да у интересу грађана и безбједности Црне Горе води Управу полиције. Нема озбиљног рада полиције док је на њеном челу Славко Стојановић и људи који су под његовим руковођењм показали да немају резултате”, казала је Јоница “Вијестима”.

У которском подземљу рат бјесни од краја 2014. године, наводно због крађе око 200 килограма кокаина у Валенсији.

Убиства, пуцњаве, подметање пожара од тада не престају, а обрачуни су се селили и ван граница Црне Горе. У посљедњих мјесец дана у том граду било је неколико оружаних напада,  углавном на јавним мјестима.

Полиција незванично тврди да су готово  сви ти догађаји везани за организоване криминалне групе из Котора, што потврђује и чињеница да ће се тим предметима  бавити Специјално тужилаштво.

jonica skupstinaЈоница је казала да није у питању само Котор, подсјећајући да су се мафијаши обрачунавали и у Бару.

Обичан грађанин који није сигуран да ли ће шетајући улицом  или његово дијете, бити мета метка који њему није  намијењен. Ко плаћа укупну цијену – Црна Гора и Котор или прије тога Бар, јер нијесу сигурна дестинација за било кога”, казала је она.

Одговарајући на питање “Вијести” сматра ли да Стојановић, Павићевић и Поповић након свега што се догађало  имају легитимитет да новом министру полиције обећавају расвјетљавање мафијашких обрачуна, Јоница је казала да мисли да Горан Даниловић, као дугогодишњи посланик и члан Одбора за безбједност може разазнати разлику између онога што му кажу и онога што види.

Нови министар је исувише дуго посланик. Годинама је био члан Одбора за безбједност и одбрану и мислим да може да види разлику између онога што му они кажу, што он види и  што као министар има право да затражи као тачну информацију о поступању и процјени да ли су та поступања била добра. Свако преузима своју одговорност и за преузете обавезе и за знање за обављање тих послова, али и за реакцију у односу на то коме је вјеровао, а што је сам провјерио”, казала је Јоница.

Посланик и члан Одбора за безбједност и одбрану Предраг Булатовић (ДФ) казао је да у Скупштини неизоставно треба расправљати о стању безбједности у Котору, али и нерасвијетљеним убиствима.

Рекао је да треба бити опрезан по питању  смјена у полицији, јер би могло доћи до замјене теза.

Predrag Bulatovic, TivatМислим да би се могло десити да се њиховом смјеном створи утисак да се нешто спектакуларно десило, а у суштини није. Пошто је нови министар унутрашњих послова рекао да Котор полако постаје Палермо и да је то државни проблем, мислим да треба да иницира да Влада дође у Скупштину и да парламент  по хитном поступку расправља о безбједносноном стању у Котору и не само у Котору. Не да се о томе расправља на Одбору за безбједност, него у Скупштини, пошто је то државно питање”, казао је Булатовић.

Оцијенио је да је једино рјешење безбједносне ситуације да са власти оду премијер Мило Ђукановић и људи из његовог окружења.

Живимо у Црној Гори, гдје спољну и унутрашњу политику води Влада Ђукановића, која је сада реконструисана нажалост  бившим опозиционом функционерима. У тој Влади нема ни поштовања закона, ни обавеза. Што се морала тиче, држава је срозана на најниже гране”, рекао је Булатовић.

Чланови Одбора за безбједност 27. јуна расправљаће  о стању безбједности у Котору. То је “Вијестима” казао члан тог скупштинског тијела Луиђ Шкреља (ДПС).

Шкреља је констатовао да ситуација у Котору није добра, али да вјерује да држава има снаге да врати мир у тај град.

“Ситуација у Котору доводи до напетости и код грађана, али сматрам да држава има довољно капацитета да се ухвати у коштац са том значајном проблематиком, која у посљедње вријеме  ремети и почетак туристичке сезоне”, казао је Шкреља.

5 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Divni Kotor grad, u sta su ga pretvorili. Bili smo se pomirili sa sudbinom da je Budva devastirana, i da bismo mogli da ucimo na njenom primjeru kako da ne unistavamo svoje gradove. Divni grad moreplovaca i zaduzbina drzava je pustila da se pretvori u mafijaski front.

 2. 0
  0

  Neka turisti sto silaze s kruzera nauce da zalijezu, trebace im. Mi smo taoci u ovoj drzavi, taoci gorih od sebe. A od gorih izgleda ima i jos gorih.

 3. 0
  0

  mister Stojanović je demon.–krata veliki zaštitnik inspektora i policajaca. ko im ne daje PROCENAT. nema više biznisa – hapšenje slijedi

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here