Насловна Политика Договор Русије и Француске око „мистрала“

Договор Русије и Француске око „мистрала“

0
ПОДИЈЕЛИ

Окончани су разговори о прекиду уговора о испоруци „мистрала“, саопштено је из кабинета Владимира Путина.France Russian Warship

Русија и Француска су се договориле о условима нагодбе поводом уговора о испоруци два носача хеликоптера класе „мистрал“ Русији, коју је Париз стопирао, саопштио је званичник Кремља.

„Разговори су завршени, све је договорено — рокови и сума коју ће Париз вратити Москви“, рекао је за РИА Новости помоћник руског председника Владимира Путина за војно-техничку сарадњу.

„Надам се да ће споразум о окончању уговора бити потписан веома ускоро и тада ћемо саопштити суму коју ће нам Француска исплатити“, рекао је Кожин.

Раније су медији објавили да је Париз наводно спреман да врати око 800 милиона евра Русији, док је Москва инсистирала на суми од 1,1 милијарди евра.

Русија и Француска потписале су 2011. године уговор вредан 1,3 милијарде долара за два брода класе „мистрал“. Први брод требало је да буде испоручен у новембру 2014. године, али је Париз одложио испоруку због наводне умешаности Москве у кризу у Украјини.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here