Насловна Насловна Додик: Зло холокауста више никада да се не понови

Додик: Зло холокауста више никада да се не понови

0
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас, поводом Међународног дана сјећања на жртве Холокауста, да зарад будућих генерација ниједна жртва нацистичких концентрационих логора никада не смије бити заборављена, преноси агенција Срна.

„На овај дан треба да се присјетимо свих жртава фашизма са жељом да се такво зло више никада не понови. Наша обавеза је да садашње и будуће генерације учимо да такво зло никада никоме не смије да се чини, те да укажемо колико су важни људски живот, достојанство, слобода и мир,“ истакао је Додик.

Подсјетивши да су Срби други народ по броју страдалих у нацистичким и усташким логорима у Другом свјетском рату, предсједник Српске је навео да је на данашњи дан 1996. године, два мјесеца након што је потписан Дејтонски мировни споразум, затворен и концентрациони логор „Силос“ у Тарчину код Сарајева, у којем је било заточено више од 600 српских цивила.

„Према свједочењима бивших заточеника, логор ‘Силос’ имао је све елементе злогласног логора ‘Аушвиц’ из Другог свјетског рата и то треба да буде опомена да је фашизам као идеологија, нажалост, био присутан и тада што се у будућности никада и нигдје не смије поновити,“ поручио је предсједник Српске, пренијела је „Срна“.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here