Насловна Издвојено Додик: Узалуд притисци – биће референдума о Дану Републике Српске

Додик: Узалуд притисци – биће референдума о Дану Републике Српске

2
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио да остаје при ставу да референдум о Дану Републике Српске буде одржан када и локални избори 2. октобра.

Један од најважнијих разлога за то је фактор времена, будући да два мјесеца након избора прослављамо Дан Републике, па је неопходно спровести процедуре да би се то формализовало”, рекао је Додик.

„Мислим да би то било корисно, јер већ имамо бирачке спискове, организацију и бирачке одборе, који би добили само још један задатак. Грађани на тај дан још изјаснили и поводом питања – Да ли сте за то да се 9. јануар слави као Дан Републике“, навео је Додик.

Предсједник Српске истиче да очекује да ће грађани плебисцитарно одговорити са „Да”, чиме ће „бити ријешене све дилеме за сва времена”.

„За ово питање имам подршку свих оних који су рационални и који желе добро за Републику Српску”, рекао је Додик.

Уставни суд БиХ је раније оцијенио да 9.јануар као Дан Републике Српске није у складу са Уставом БиХ.

Додик је за „Руску газету“ рекао да Русија, од постанка Републике Српске, показује изузетно разумијевање за Српску и српски народ.

„Пријатељско лице које Русија показује према Републици Српској без сумње нам даје снагу да издржимо све притиске и сачувамо нашу аутономију. Русија нам је помагала кад нам је било најтеже, и од Дејтонског споразума па све до данас има исправан став када је ријеч о међународном праву и никада није подлегла међународној еуфорији укидања права Републици Српској“, истакао је Додик.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Дан Српске је Дан постојања цјелокупног рода српскога – нема нас без тога Дана, остаје нам потом само вјечита ноћ без свитања. Ми не тражимо ништа њихово, нека они данују и ноћују до судњега дана, али ми не дамо нашу Свјетлост, нашу Богом благословену и крвљу стечену Светињу!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here