Насловна Политика Додик: У САД би лакше ушао припадник Ал Каиде него ја

Додик: У САД би лакше ушао припадник Ал Каиде него ја

3
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, који још није добио ни редовну визу за одлазак у САД на инаугурацију предсједника Доналда Трампа каже да је вјероватно припаднику Ал Каиде лакше ући у Америку, него њему.

Амбасада САД у Сарајеву претходно је одбила захтјев Додика за добијање дипломатске визе.

Додик је, наиме, прецизирао да још није добио визу за одлазак у САД и да га нико ништа није обавијестио, као и да не зна да ли је или није одбијен његов захтјев за добијање визе.

“Углавном, сувише је кратко вријеме да бих сада потврдио авионске карте, да их уплатим, да резервишем хотел. Иде још људи са мном, то није мали новац. Нисам могао да прихватим да се то све плати са неизвјесношћу добијања визе и да, са друге стране, због тога трпи буџет Републике Српске. Сад ми је жао што сам уопште поднио захтјев за визу”, рекао је Додик за бањалучке Независне новине.

Он је изразио увјерење да ће са новом администрацијом имати бољи контакт.

“Што се тиче овог тренутка, нисам хтио да тргујем с интересима Републике Српске, и то некима у Амбасади САД у Сарајеву није одговарало, и зато сам 15 дана чекао визу, што је невјероватно. Вјероватно је неком припаднику Ал Каиде лакше ући у Америку, него мени”, истакао је Додик.

Додик је обавијестио организаторе свечаности поводом инаугурације новоизабраног предсједника САД Доналда Трампа да је, нажалост, морао да откаже најављени долазак у Вашингтон, јер још није добио визу за улазак у САД.

ПОДИЈЕЛИ

3 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here