Насловна Друштво Додик тражи комисију за Сребреницу

Додик тражи комисију за Сребреницу

0
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик сматра да у вези са ратним дешавањима у Сребреници има много контроверзи, као и предрасуда и оспоравања и тражио формирање међународне комисије која би без притиска направила реалан извјештај о свим дешавањима у Сребреници у јулу 1995. године.

„Сада знамо да су Маркале и Тузланска капија били намјештени да би се креирали одређени војни догађаји, прије свега интервенција странаца“, рекао је Додик за телевизију Н1.

Предсједник РС је даље рекао да не спори да се у Сребреници на крају рата догодио „озбиљан и велики злочин“, због, како је навео, „разних политичких калкулација тадашњег бошњачког лидера Алије Изетбеговића који је повукао команданта бошњачких снага у Сребреници Насера Орића, и неких Срба“.

„Никога не правдам, треба да дођемо до релевантне истине, а истина није оно што је написала Влада Републике Српске под притиском (бившег високог представника) Педија Ешдауна, већ истина може бити то да релевантна, ауторитативна међународна комисија, независна од политичких институција направи један извјештај, и то ћу подржати“, нагласио је Додик.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here