Насловна Политика Додик: Странци су растурили бившу Југославију, растуриће и Босну

Додик: Странци су растурили бившу Југославију, растуриће и Босну

0
ПОДИЈЕЛИ

Странци су закували у бившој Југославији, растурили све, закувавају у БиХ, они ће је и растурити, изјавио је у интервјуу за „Спутњик“ предсједник Републике Српске Милорад Додик. Он је нагласио да Исламска држава само спроводи декларацију Алије Изетбеговића али да је РС свјесна себе те да им Бакир Изетбеговић не може укинути датум стварања РС.

„Република Српска је тамо гдје је и била, у суштини додатно свјесна себе, додатно свјесна шпекуланата, лоших намјера које су годинама концентрисане у Сарајеву према РС и у дијелу међународног фактора, који је тамо нудећи неке далеке циљеве и повластице покушавао да нам узме оно што је нама важно. Немогуће је очекивати да Срби прихвате да им Бакир Изетбеговић укине њихов датум стварања, без обзира што он то пакује у различите приче“, казао је Додик.

Он је навео да Срби нису противни томе да постоји Уставни суд али је ситуација парадоксална јер суд постоји 20 година а да закона о Уставном суду још увијек нема.
„Сви знамо да је Устав кључни и највиши акт, али да би се увела институција у живот мора да постоји закон о тој институцији,“, рекао је Додик, и додао да РС покушава да предложи закон о Уставном суду, али да је проблем што се креирају одлуке суда путем Правилника о којем одлучују саме судије. Они, каже, све више усложњавају односе у БиХ.

 „Странци су закували у бившој Југославији, растурили све, закувавају у БиХ, они ће је и растурити. Они ће бити ти којима је свеједно што се тамо враћају стотине талибана, стотине муџахедина, што постоји скривена локална структура која то ради. Ми потпуно располажемо спознајама и доказима да логистику за живот тих терористичких група даје политички естаблишмент муслимана на челу са Бакиром Изетбеговићем,“ нагласио је Додик.
Предсједник РС је подсјетио да је и током ратова деведесетих година преко хрватске територије стигло 4.000 муџахедина у БиХ, а да се опет користе исти правци, те је логично очекивати да Хрвати знају о чему се ради.

„А Бакир Изетбеговић се узнемирио око свега тога. Сви знају да је главни и одговорни уредник Исламске државе, која сада егзистира на Блиском истоку, његов отац, јер је он написао Исламску декларацију. Када прочитате Исламску декларацију Алије Изетбеговић видећете да оно што је примењивала у пракси ИД у Сирији и Ираку то је то — шеријат — и нема опроста ником ко није са њихове стране.

А Бакир Изетбеговић када је дошао на чело Предсједништва и као члан Предсједништва рекао је: ‘Ја настављам путем свог оца’. То су приче које ми не можемо ни секунду да избацимо из посматрања, „ рекао је Додик.

Милорад Додик је казао да има позитивно мишљење о премијеру Србије Александру Вучићу и о предсједнику те државе Томиславу Николићу те да ће Србија сама одлучити ко ће бити кандидат на предсједничким изборима.

„Мени је важно да се Србија креће ка добром циљу, а то је стабилна и развијена Србија“, нагласио је Додик за „Спутњик“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here