Насловна Друштво Додик: Српска не прихвата попис, објавићемо своје резултате

Додик: Српска не прихвата попис, објавићемо своје резултате

0
ПОДИЈЕЛИ

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да данашње објављивање резултата пописа у БиХ показује сву фарсу коју БиХ живи и поручио да Српска ове резултате неће ни прихватити ни објавити.

Додик је оценио да се од БиХ прави потпуно илузорна земља настојањима да се једна истина коју форсирају Бошњаци, а која њима одговара, наметне и другима.

„То је нешто што мора свима да буде јасно. Несхватљива је ароганција и настојање да се резултати објаве на овај начин, упркос јасним ставовима Народне скупштине и свих инстистуција Републике Српске. То је учињено уз очигледну асистенцију међународног фактора у БиХ који је још једном показао да је дефинитивно навијачка страна, а не страна која би требало да овде обезбеди објективне и консензусом договорене процедуре и, наравно, на основу тога и податке – истакао је Додик.

Он је нагласио да је веома јасно да Република Српска неће признати ову врсту пописа и неће ни објавити те резултате, јер су спекулативни.

Из овога смо видели све и још једном се потврдила та ароганција међународног фактора и домаћих политичких фактора у Сарајеву који су настојали да на овај начин игноришу Републику Српску„, оценио је председник Српске.

Он је навео да су закључци парламента Српске веома јасни и да, што се тиче пописа, Република Српска треба да иде својим путем и објави своје резултате.

Ми ћемо веома брзо одржати нову седницу Народне скупштине и донети закон о попису који је неопходан да би објавили своје резултате којима ми располажемо. Тако да је ово што су они учинили у Сарајеву узалудан посао, који више штети БиХ него што јој користи. Ако неко хоће да БиХ буде што је више могуће неуспешна земља, онда је ово доказ и повод да се тако нешто тврди“, поручио је Додик

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here