Насловна Политика Додик: Српска је државно питање Србије

Додик: Српска је државно питање Србије

0
ПОДИЈЕЛИ

NIKOLIC I DODIKПредсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је да Србија мора да разумије да је Српска њено државно питање, у националном смислу, јер у њој живи 1,3 милиона Срба, као и да то мора да стави међу своје највеће приоритете, преноси Бета.

,,Србија и Српска сасвим нормално функционишу, без застоја, без икаквих задњих намера. Србија и Српска су интегрисане у многим областима – студенти из Српске у Србији више не студирају као странци, пацијенти не плаћају четири пута веће цене лечења…“, истакао је Додик.

Додик је гостујући на Телевизији ,,ОСМ“ демантовао поједине тврдње да постоји сукоб с властима у Србији, подсетивши да се редовно састаје с предсједником Србије Томиславом Николићем и првим потпредседником Владе Александром Вучићем, па чак и приватно.

,,Подле намјере Турске“

Говорећи о намјерама Турске на Балкану, председник Српске оцјењује да су оне подле, те да Турска у БиХ подржава само једну страну – Бошњаке муслимане и да то и не крије.

Додик је нагласио да је ранију власт у Србији, на челу са Борисом Тадићем, упозоравао да је наивна у политици према Турској.

,,Они су чак са Турском, чија је економија моћнија, потписали споразум о слободној трговини“, подсетио је председник Српске.

,,Постоји договор са Вучићем да заједно отворимо на Палама фискултурну салу Основне школе Србија, као заједнички пројекат“, најавио је Додик.

Према његовом мишљењу, Вучић на најбољи могући начин представља Србију и бори се да ријеши постојеће проблеме.

,,Он је веома одговоран политичар и није мала душа и сујета какви су ови из опозиције у Републици Српској, који покушавају да све персонализују. Вучић из периода кад је био опозиција и сада када је у власти – то су двије различите приче“, нагласио је Додик.

Када је ријеч о Косову, предсједник Додик је поновио да Српска неће да дозволи да БиХ призна самопроглашену независност те покрајине, иако је у том смислу било огромних притисака, па чак и пријетњи.

,,Косово је за нас и даље саставни део Србије и жива је резолуција УН 1244, која гарантује територијални интегритет. Одлука о Косову је на органима Србије и ми то подржавамо“, напоменуо је Додик.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here